2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Fél áron lehet enni-inni a Balatonnál

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 22:26, frissítve: csütörtök 22:56

A torkos csütörtök akcióhoz 33 vendéglátóhely csatlakozott. A legtöbb helyen telt ház volt.

Egy társaság negyven kilométert utazott, hogy a torkos csütörtöki ebédet ebben a siófoki étteremben fogyasszák el.

„Többször voltunk már itt, mindig megfelelő volt a kiszolgálás, az ételek, úgyhogy a téli időszakban is szeretjük a Balatont. Sétáltunk egyet, útközben pálinkáztunk” – mondta Nagy Istvánné.

A siófoki kikötő kihalt ilyenkor, ám ez az étterem hétvégeken nyitva tart. Minden héten újdonságokkal várják a vendégeket, ezúttal halételekkel és magyaros jellegű specialitásokkal készültek.

„Nincs nagyon nyitva szálloda, nincs semmi lehetőség, amivel bármifélét kezdeni lehetne. Mi azért próbáltuk meg, mert nagyon sok helyen hallottuk, hogy a Balaton legyen télen-nyáron jó dolog – télen korcsolyázás, nyáron fürdés –, és mi szeretnénk ezt a dolgot felkapni. Ne csak a nyárról szóljon a siófoki Balaton part, szóljon a télről is” – mondta Majkó Balázs, a Szóda Étterem Siófok üzletvezetője.

Az akcióban részt vevő legtöbb vendéglátóhelyen, így ebben a balatonföldvári étteremben is fél áron kínálták ezen a napon az ételeket és az italokat. Kötelező volt az asztalfoglalás, az esti időszak már napokkal ezelőtt telt házas lett.

„Hosszú évek tapasztalata alapján mondhatom, hogy jól alakul számunkra ez a torkos csütörtök rendezvény. Egyrészt viszonylag sok törzsvendéget köszönhetünk a rendezvénynek, másrészt hosszú távon abszolút pozitív hozadékát tapasztaljuk. Nem kívánjuk abbahagyni” – mondta a Plakát Étterem Balatonföldvár üzletvezetője, Veress Zsolt.

A torkos csütörtököt tíz éven át szervezte a Magyar Turizmus Zrt. Tavaly néhány balatoni étterem a központi szervezés elmaradása után is úgy döntött, hogy megtartja az akciót, idén pedig már 33 helyen lehetett torkoskodni a tónál a Balatontipp.hu szervezésének köszönhetően.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!