2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Ezerfős tömeg püfölte egymást Szegeden

2017. április 1., szombat 22:41, frissítve: vasárnap 10:54

Mintegy ezer fő esett egymásnak Szegeden a nemzetközi párnacsata nap alkalmából. A Dóm téren felfegyverzett tömeg közel húsz percen keresztül püfölte egymást. A Hősök terén is rendeztek párnacsatát.

1200 párnát osztottak ki a szervezők a mintegy ezerfős tömegnek a Dóm téren. Szegeden is megrendezték a nemzetközi párnacsata napot, amelynek célja megmutatni, a közterek nem csak sétálásra valók.

„Szegeden ez a második alkalom, hogy megszervezzük a párnacsatát. Mindenhol a világon délután négy órakor kezdődik ez az akció, mindenki összegyűlik, és adott időpontban egyszerre elkezdik püfölni egymást. Valójában ez egy ilyen télbúcsúztató-tavaszköszöntő rendezvény, ahol nagyon-nagyon jó a hangulat” – mondta Kolonics Erika, az IH Rendezvényközpont intézményvezetője.

A párnacsata előtt fitneszedző segítségével melegítettek be a résztvevők, és begyakorolták a támadó és védekező mozdulatokat. Végül pontban négy órakor visszaszámlálással vette kezdetét a küzdelem.

A párnacsatának mindössze annyi szabálya van, hogy csak puha párnával lehet küzdeni, és csak olyan embert lehet támadni, akinél szintén van párna. Az önfeledt küzdelem közel húsz percen át zajlott a téren.

„Április elseje van, úgy gondoltam, hogy jó buli lesz, bár egy kicsit épebben maradt a párnám, mint én gondoltam, de hát csaptuk egymást rendesen” – mondta egy résztvevő.

„Nagyon jó volt! Ilyen véletlenszerű emberekre rátámadtunk, aztán ők visszatámadtak. De sokszor túlerőben voltunk” – mondta két kisfiú.

A párnacsat végét az jelenti, ha az összes párna bélése a földön hever. Szegeden azonban a töltelék anyag sem veszett kárba. A versenyzők maguk gyűjtötték össze a szivacsot és vattát, hogy azt újrahasznosítva közösen készítsék el Európa legnagyobb óriáspárnáját, amelyet aztán mindenki alá is írhatott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!