2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

Első alkalommal rendeztek ilyen vb-t Magyarországon

2016. március 6., vasárnap 16:15

Első alkalommal rendeztek Légtorna Világbajnokságot Magyarországon. Az eseménynek a Fővárosi Nagycirkusz adott otthont. A versenyzők között mexikói, szlovák és cseh tornász is szerepelt.

Gombóc, spárga, kocka, dugóhúzó, bomba és helikopter – a kötelező elemek a Légtorna Világbajnokságon, amelyet Magyarországon most először rendeztek meg. Több tucat junior és felnőtt versenyző mérte össze tudását. A legtöbben az úgynevezett tissue-n mutatták be produkciójukat. „Volt egy selejtező, abban harmadik lettem, és remélem, hogy a világbajnokság, az igazi verseny is ugyanilyen jól fog menni” – mondta Tomasovszky Laura versenyző.

A zsűri fővédnöke Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a nemzet sportolója. Azt mondja, bár ez elsőre nem szembetűnő, de sok a közös pont a tornában és a cirkuszi mutatványokban. „Ez egy olyan fantasztikus mozgás, ami az emberben olyan érzéseket hoz elő, félelmet. Az ember nézi és azt hiszi, hogy jaj, most le fog esni, és nem, ezek be vannak gyakorolva, nagyon kemény dolog ez” – fogalmazott.

A versenyzők között cseh, szlovák és mexikói légtornász is volt. „A Fővárosi Nagycirkuszban ilyen jellegű sportesemény még nem volt, és mivel ez a művészet és a sport egymáshoz nagyon közel álló történet, ezért a közönséget most egy művészeti helyen vártuk” – mondta Vincze Tünde, a Magyar Légtornász Egyesület elnöke.

A világbajnokság gálaműsorral zár, ahol különleges hegedű-légtornász produkciót nézhet meg a közönség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!