2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Ellopták a fesztivált? A főszervező tagad

,

2017. május 12., péntek 17:00, frissítve: péntek 18:35

Megnyílt a 3. Székely Fesztivál. A vasárnapig tartó rendezvény hagyományos kézművestermékekkel, népművészeti bemutatókkal, turisztikai kínálattal és sokszínű gyermekprogramokkal várja az érdeklődőket. A vidám eseményt némileg beárnyékolja a jelenlegi és a korábbi szervezők között kialakult vita.

Vidáman indította a 3. Székely Fesztivált a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes. Az idei rendezvény azonban nem mindenkinek jelent felhőtlen szórakozást. A Millenáris bejáratánál a Székely Szeretetszolgálat Alapítvány plakátjai utalnak arra, hogy szerintük nincs minden rendben a szervezéssel. Az alapítvány ügyvezető elnöke, Lukács Csaba azt állítja: ellopták tőlük a fesztivált azzal, hogy idén már nem ők szervezik.

A főszervező tagad. „Két egyértelműen sikeres fesztivál után az az elhatározás született, hogy mivel kinőtte magát, és szép rendezvénysorozattá alakult át ez a fesztivál, legyen egy külön alapítványa, amely csak ezzel foglalkozik, semmi mással. Ezért döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy új alapítványt. A döntéskor azt is vállaltuk, hogy mind a három ember, aki szervezője volt magánszemélyként az előző két székelyfesztiválnak, legyen benne ebben az új alapítványban is, nevezetesen Bajcsy István, Lukács Csaba és Domokos István” – nyilatkozta Domokos István főszervező.

Lukács Csaba nem mondott igent a felkérésre, mert szerinte ezzel is csak félre akarták állítani. „Engem személy szerint alapítónak felkértek, ez tény, de én azt tudom, hogy a magyar törvények értelmében az alapító nem szólhat bele érdemben egy alapítvány munkájába. Tehát úgy gondoltam, hogy bokréták lettünk volna a kalapon, és ezt a dolgot nem tudtuk volna elfogadni. Én továbbra sem értem azt, hogy két sikeres rendezvény után miért kellett egy egészen új alapítványt megbízni” – mondta. A Székely Szeretetszolgálat Alapítvány ügyvezető elnöke úgy látja: azért akarhatták háttérbe szorítani, mert főállásban a Magyar Nemzet újságírójaként dolgozik. A főszervező szerint viszont ennek semmi köze nincs a szervezés átalakításához.

A Székely Szeretetszolgálat Alapítvány máig nem számolt el a tavaly kapott kormányzati támogatással – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a fesztivál fővédnöke Ikotity István LMP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. Lukács Csaba szerint ők elszámoltak, csak az illetékes Emberi Erőforrások Minisztériuma máig ül a papírjaikon. Az újságíró közölte: szerződésszegés miatt a Millenáris, szellemi tulajdon megsértése miatt pedig az új szervezők ellen indít pert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!