2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Elkezdődött a 26. Szent István könyvhét

Hír TV

2018. május 7., hétfő 21:40, frissítve: hétfő 22:54

A budapesti Ferenciek terén megnyílt a 26. Szent István könyvhét. Több új könyv bemutatóját is eseményre időzítették, a helyszínen pedig több szerzővel is találkozhatnak az érdeklődők.

A Stefanus-díjak átadásával kezdődött meg a 26. Szent István könyvhét, a keresztény szellemiségű kiadók legnagyobb seregszemléje.

„Egy szétszórtságra ösztönző piacon megmutatni azt, hogy a keresztény szellemű könyvnek megvan a helye, megvan a jelentősége még akkor is, ha nem biztos, hogy a bulvárkiadványok között minden kereskedő az első sorba helyezi” - vélekedett Erdő Péter, bíboros.

Erdő szerint ezért is fontos, hogy egyszer egy évben kimenjenek az utcára, és megmutassák magukat. A bíboros - akit II. János Pál pápa 15 éve nevezett ki bíborossá és esztergomi érsekké úgy látja, nemcsak a vallási irodalom szorult háttérbe az utóbbi években.

„Van különbség. Az első különbség, hogy kevesebb lett a fiatal. A valóságban ez azt jelenti, hogy sokan mennek külföldre, fiatal családok ott dolgoznak. Nem szakadtak el Magyarországtól, de a vasárnapi templomlátogatók között mégsem látjuk ott őket, mert távolba vannak” - folytatta az esztergomi érsek.

A lehetőségek mellett pedig újabb kihívásokkal jár a sok új egyházi intézmény is.

A Szent István könyvhétre szombatig várják az érdeklődőket a Ferenciek terén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!