2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Elementáris siker, a szervezők is meglepődtek

2017. május 9., kedd 17:44, frissítve: kedd 17:51

Pécsre érkezett a Hangszert a kézbe interaktív zeneoktatási bemutató. A Cseh Tamás-program támogatásával létrejött utazó műsor célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a könnyűzene iránt. Négy hónap alatt több ezer gyerek próbálhatja ki a rockban leggyakrabban használt hangszereket.

A Hangszert a kézbe a magyar zeneoktatás eddigi legnagyobb rendezvénye, mely során nyolc városban több mint háromezer gyerek próbálhat ki valamilyen hangszert. A gyerekcsoportok két órát tölthetnek a billentyűk, gitárok és dobok között, és van rendhagyó énekóra is.

„Úgy gondolom, hogy messze a legnépszerűbb hangszer a dob. Ez egész egyszerűen azért van, mert hangos és látványos. Nagyon szeretik a srácok, ez látszik is: állandó telt ház van” – magyarázta Sümeghi Balázs dobos.

A szervezők bemutatják a könnyűzenei oktatásban az elmúlt évtizedekben kifejlesztett gyakorlatokat. A Hangszert a kézbe legfontosabb célja hogy felkeltse az érdeklődést a könnyűzene tanulása iránt.

„Magunk is meglepődtünk rajta, hogy ilyen elementáris a siker. Hogyha a gyerekek elé hangszert teszünk, akkor teszik a dolgukat, játszanak rajta. A mi felelősségünk, hogy rakunk-e hangszert eléjük. Nagyon nagy siker van” – mondta Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

A Cseh Tamás-program által támogatott rendezvény Pécs után Szombathelyre és Kecskemétre látogat el, majd június közepén Budapesten zárul.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!