2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Elefántok pancsoltak a Balaton partján

2017. július 15., szombat 21:13, frissítve: vasárnap 08:58

Ilyen egyszer egy évben fordul elő Balatonlellén, ahol a júliusi elefántfürdetésnek már hagyománya van.

Zeneszóra vonultak az elefántok Balatonlellén. Az állatok egymás farkába kapaszkodva haladtak végig a forgalmas úton. A strandon már hatalmas tömeg várta őket.

Szemmel láthatóan élvezték a fürdőt az elefántok. Az állatok idén nem mehettek be a Balatonba, hanem a homokos strandon tűzoltófecskendővel locsolták őket. A Magyar Nemzeti Cirkuszhoz egy hím és négy nőstény elefánt tartozik, 30 és 35 év közöttiek, így középkorúaknak számítanak. Idomárjaikkal együtt minden előadásban szerepelnek.

„Rene Casselly Jr.-ral együtt lépnek fel, aki akrobata mutatványokat mutat be a hátukon, tehát szaltózik a hátukon, egyikről a másikra, illetve egy ugródeszkáról triplaszaltót mutatnak be, az egyik elefántról dobbant, a másik hátára” – mondta Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója a Hír TV-nek.

Az érdeklődők fel is ülhettek az elefántok hátára. „Először ijesztő, de aztán nagyon jó. Fönt lenni a magasban, és hirtelen úgy érezted, hogy biztonságban vagy. Én nagyon élveztem” – mondat Nagy-Pál Orsolya, aki maga is kipróbálta az „elefántolást”.

A többtonnás állatokat végül gyümölcsöstálakkal jutalmazták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!