2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Egyhetes olvasótábor Zalaegerszegen

2016. augusztus 2., kedd 09:00

„Gyerünk, gyerekek!” címmel egyhetes olvasótábort szervezett az egyik helyi könyvtár Zalaegerszegen. A szervezők idén – a riói olimpia közelsége okán – különleges módon igyekeznek közelebb hozni a gyerekeket az olvasáshoz.

Testmozgással indult a nap a zalaegerszegi József Attila Könyvtárban. A főtéma az olimpia, amely a héten kezdődik Rio de Janeiróban. „Az olimpia a világ legnagyobb sportos versenye és minden versenyzőnek az az álma, így tehát ebben a táborban most egy picit az ő korosztályuknak megfelelően megismerkedünk az olimpia történetével, ehhez vannak nagyon helyes, színes és a gyerekeknek szóló szövegekkel ellátott könyvek” – árulta el a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

„A beugró feladat egy sporttal kapcsolatos szépirodalmi olvasmány feldolgozása volt. A tábor olyan népszerű, hogy idén meg sem hirdették, a helyek anélkül is beteltek” – mesélte az egyik résztvevő.

„Nagyon szeretek olvasni, én a táborba mindkettőért jöttem, szeretek is olvasni, és a sportokat is kedvelem.”

A zalaegerszegi gyermekek szombaton minden bizonnyal képernyőre cserélik kedvenc olvasmányukat. Az ötkarikás játékok első napján versenyez a város egyetlen olimpikonja, a sportlövő Tátrai Miklós.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!