2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Színes

Egyetlen karszalaggal 31 színházba látogathatnak el

Minden eddiginél több programmal várják az érdeklődőket az idei Színházak éjszakáján. Szeptember 22-én egy karszalaggal több mint harminc budapesti helyszín lesz látogatható.

  • Egyetlen karszalaggal 31 színházba látogathatnak el

„Jártál már egyetlen éjszaka alatt 31 budapesti helyszínen? Mit szólsz, kihívás elfogadva?” – szól a felhívás az idei Színházak Éjszakáját népszerűsítő kisfilmben. Az idén hetedik alkalommal megrendezett programsorozat most minden korábbinál több és színesebb játékkal, illetve interaktív foglalkozással várja az érdeklődőket.

„A mi szemünkben ezt egyre nehezebb csinálni és ez pompás, mert azt jelenti, hogy fontos és minden évben szeretnénk túldobni az előző évben elért eredményeket. Idén a drámapedagógia, a színház-pedagógia van a fókuszban ez sokunknak valóban színügye” – mondta Mácsai Pál, az Örkény István Színház igazgatója.

A Színházak Éjszakáján a közönség egyetlen karszalaggal 31 budapesti helyszínre látogathat el. „Büszkék vagyunk a budapesti színházainkra, büszkék vagyunk a színházat szerető, színházat értő közönségünkre és ez az este szeptember 22-én, a színházak éjszakája ennek a közös ünnepe” – mondta Komáromi György, a Színházak Éjszakája projektvezetője.

Lesznek nyílt próbák, kulisszajárások, de színházi karaoke és versszínház is. A programot a Fővárosi Önkormányzat támogatja.

„Arról szól ez az éjszaka, hogy ismerjük meg a főváros színházait. Nem csak a fővárosi fenntartásúakat, hiszen bár a kezdeményezés az maga a fővároshoz köthető, de az elmúlt években ez olyan sikeresen, a budapesti közönség által szeretetté nőtte ki magát, hogy most már nagyon széles azoknak az intézményeknek a száma, akik csatlakozni szeretnének” – mondta Szalay-Bobrovinczky Alexandra, főpolgármester-helyettes.

A Színházak Éjszakáját szeptember 22-én rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!