2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Dobogós helyben bízik a SZEnergy Team Londonban is

2017. május 16., kedd 16:38

Bemutatta új autóját a győri SZEnergy Team. A Széchenyi István Egyetem csapata ezzel a járművel indul majd a középiskolásoknak és egyetemistáknak kiírt nemzetközi energia-hatékonysági versenyen, melyet május 25-e és 28-a között tartanak Londonban.

A Shell Eco-marathonon az győz, aki a lehető legkevesebb energia felhasználásával ér célba.

„A mi autónk teljes egészében elektromos akkumulátorról kapja a villamosenergiát. Ezért nálunk az üzemanyagot nem literben, hanem kW-ban értjük. Az autónk energiamérlege 195 km/kWh, ez számszerűsítve azt jelenti, hogy az autó képes megtenni közel 200 kilométert 1 kWh áram felhasználásával, ami jelen esetben megközelítőleg 45 forint” – ismertette Pusztai Zoltán, a SZEnergy Team csapatvezetője.

A kocsi új futóművet, hajtásláncot és fékeket kapott, adattovábbító rendszere pedig egy mobil szélmérő-állomással egészült ki. A járműnek és pilótájának Londonban kell bizonyítani.

„Ez egy utcai pálya, az egyik része, a másik részét pedig direkt erre az alkalomra építik ki. Tehát teljesen új aszfaltréteget húznak fel. Ha esik az eső, akkor ez nagyon csúszik, arra is nagyon kell figyelni. Ugye, London nagyon szeles, nekünk a szél nagy ellenségünk, erre is oda kell figyelnünk” – emelte ki Gombosi Máté pilóta.

A győri egyetemisták tavaly harmadikok lettek, és bíznak abban, hogy idén is felállhatnak majd a dobogóra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!