2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Csaknem hetven tenyésztő mutatta be legszebb példányait

2016. november 20., vasárnap 09:44, frissítve: vasárnap 15:06

Ötvenegyedik alkalommal rendeztek díszgalamb- és kisállatbemutatót Zalaegerszegen. A kiállításon a több mint ötszáz galambon kívül nyulakkal és más háziállatokkal is találkozhattak az érdeklődők. A tárlatra csaknem hetven tenyésztő hozta el legszebb példányait.

Egy család német óriásnyulakkal ismerkedett, mint mondták, otthon elsősorban szárnyasokat tartanak azért, hogy ezzel is csökkentsék kiadásaikat. „Vannak haszonállataink, fürjek, tyúkok, csirkék, kacsák. Leginkább otthoni fogyasztásra tartjuk őket és a tojások miatt” – magyarázta Csizmadia Nagyezsda.

A haszonállatokkal szemben a hobbikedvencek, így például a díszgalambok tartása visszaszorulóban van. Szakértők szerint ennek az az oka, hogy kevesen tudják egyensúlyba hozni a tartással járó költségeket.

„Egyre kevesebb fiatal vállalja, mert ez bizonyos lekötöttséget jelent. Én azt vallom, hogy a hobbi ne menjen a családi kassza rovására, tehát mindig úgy kell kalkulálni, hogy legalább nullára kijöjjön a hobbiállattartás” – mondta Pap Ernő, a Zalaegerszegi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete szervője. Hozzátette: az évente megrendezett díszgalamb- és kisállatbemutató egyik célja éppen a helyes állattartás népszerűsítése a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!