2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Budapest-szerte egészségmegőrzési programokat tartottak

2016. szeptember 26., hétfő 09:00, frissítve: hétfő 09:15

A Feneketlen tónál gyermekfutóverseny, a Millenárison ingyenes szűrővizsgálatok. Budapest-szerte egészségmegőrzéssel kapcsolatos programok várták vasárnap az érdeklődőket.

Meridián tornával, azaz energetizáló, gyógyító és betegségmegelőző hatású gyakorlatsorozattal melegítettek az újbudai Feneketlen tónál az Egészség Part elnevezésű rendezvényen. A kicsik 500 méteres futóversenyen mérhették össze tudásukat. „Rengeteg kerületi egészségvédő szervezet van itt, például a Mályvavirág Alapítvány, ami a méhnyakrák fontosságára hívja fel a figyelmet, itt van velünk a Magyar Konyha, amely az egészséges táplálkozást próbálja népszerűsíteni” – mondta Király Nóra főszervező.

A Millenáris Parkban szintén az egészségé volt a főszerep. A Szívünk Napján ingyenes vércukor- és koleszterinszint-méréssel, testzsírszázalék-számítással és vérnyomásméréssel várták a kilátogatókat.

A Szívünk Napját világszerte 15. alkalommal rendezik meg. „Lehetősége van az ide látogatóknak a rizikó faktorait is leszűrni, tehát ingyenes vérnyomásmérésre, vércukor-meghatározásra, vérzsír-meghatározásra van lehetőség, és ezt követően van egy kis kockázati füzet, amelyet, hogyha kitöltenek, akkor mindenki a saját maga szív-és érrendszeri rizikóprofilját fel tudja mérni” – magyarázta Tóth Kálmán, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke.

Az egészségügyi szűrővizsgálatok mellet szakmai előadásokkal és színes programokkal várták az érdeklődőket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!