2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Bródy-, Benkő-, Dolly-relikviák a Rockmúzeumban

2016. augusztus 25., csütörtök 16:17

Dolly, Benkő László és Takáts Tamás festményét is kiállították a budapesti Rockmúzeumban. A magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakjainak relikviái már eddig is láthatóak voltak a tárlaton, szeptember végéig azonban a magyar zenészek festményeit is megtekinthetik az érdeklődők.

Az 1968-as táncdalfesztiválon nyerte el az Illés a fődíjat az Amikor én még kis srác voltam című dallal. Az arany TV-torony most a Rockmúzeumban emlékeztet a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakjaira.

„'68. augusztus 18-án volt ez a döntő. És akkor úgy éreztük, hogy miénk a világ” – mondta Bródy János.

De szintén kiállították Dolly ruháját. A hangjegyes felöltőt tíz éven át viselte koncerteken a legendás énekesnő.

„Én remélem, nem csak a zakóm fog az emberek emlékezetében élni, hanem hozzá a zenék és azok a gyönyörű dalok, amiket szerintem azért sokan szeretnek” – mondta a Dolly Roll énekese.

A budapesti Rockmúzeumban a relikviák mellett az előadók alkotásait is kiállították. Az R-GO egyik alapítójának, Környei Attila rajzai mellett például Benkő László festményei is megtekinthetők.

„Elérzékenyültem, mert egy csomó olyan dolog jött elő a mi életünkben, a mi közös életünkben, amit szerencsére ezen a helyen és ezzel a társasággal, ezekkel a művészekkel nagyon fontos felemlíteni” – mondta az Omega billentyűse.

A kiállítást Tarlós István nyitotta meg. Budapest főpolgármestere azt mondta,meghatározta életét a 60-as, 70-es évek zenéje.

„Ha valahol azt hallják, hogy Tarlós a Rolling Stoneson, a Beatlesen és Rejtő Jenőn nőtt föl, akkor esetleg Volthaust még tegyék hozzá, aztán hadd gondolják azt. Én azt sem bánom, ha így tartja valaki, én vállalom, hogy ismerem és szeretem ezt a korszakot és ezeket a szerzőket, és mindenkinek azt kívánom, hogy mindenki érezze ezektől olyan jól magát, ahogy én éreztem a 60-as, 70-es években” – fogalmazott Tarlós István.

A relikviákból álló kiállítás állandóan látogatható, a festmények azonban csak szeptember végéig láthatók a Rockmúzeumban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!