2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ötvenezer liter borral készülnek

2016. július 6., szerda 10:55, frissítve: szerda 12:23

Összesen ötvenezer liter hazai borral készül az egyik borforgalmazó cég a hazai fesztiválokra. Az illatos fehér boroktól kezdve egészen az üde rozéig árusítanak majd. A cég szerint a minőségi borfogyasztást akarják népszerűsíteni.

A nyitónap délelőttjén több tízezren voltak tavaly a Sziget fesztiválon. A kánikulában akármennyi ásványvizet be lehetett vinni a Hajógyári-szigetre.

Nemcsak vízből, borból sem lesz hiány idén a fesztiválokon. Könnyed, jól fogyasztható, frissítő jellegű magyar borokkal készül az egyik forgalmazó. „Divatosabbak is a hosszúlépések vagy a viceházmesterek, amelynek nagyobb részaránya a szóda, hogy folyadékpótlás legyen. Gondoljunk a Sziget fesztiválra, ahol a harmadik napon már nagyon nagy por szokott lenni. Ha nincs eső, nagyon nagy meleg van és hát nem kell az az alkohol annyira, hogy az ember kifeküdjön tőle, és ne tudjon rendesen fesztiválozni úgy, hogy élvezze is” – mondta Kántor Endre borszakíró.

A fesztiválokra biztonsági okból üveges bort nem lehet bevinni. „Minden bornak, ami jó minőségű meg lehet az adott évszakban, az adott hangulatunkhoz a helye. És számunkra igazából az a fontos, hogy az adott embernek, az adott fogyasztónak, aki aztán része lesz a csapatunknak, közösségünknek esetleg, olyan borokat adjunk, ami éppen az ő adott lelkiállapotának, az adott ízlésének megfelelően, vagy az adott gasztronómiai élménynek, egy ételnek, ételhez egy kitűnő párosítás” – fogalmazott Kathona Krisztián, a Borháló Borkereskedés alapítója.

A nagyobb hazai fesztiválokon hét fajta bort árusítanak majd, az illatos fehérboroktól kezdve egészen az üde rozéig. A Volt fesztiválon 10 ezer liter hazai bor fogyott, másfélszer annyi, mint tavaly.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!