2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Biciklik töltik meg az Iparművészeti Múzeumot

2016. június 9., csütörtök 18:07, frissítve: csütörtök 18:07

Biciklis légzsákot, speciális fülhallgatót és kézzel készített kerékpárt is bemutatnak az Iparművészeti Múzeum június közepén kezdődő Bringológia című kiállításán. A tárlat a múlt mellett kerékpározás jövőjét is bemutatja.

A június közepén nyílik az Iparművészeti Múzeumban.

„A városi kerékpározás témáját, a kerékpárdizájnt mutatjuk be. Magyar és nemzetközi tárgyak egyaránt szerepelnek a kiállításon, egész Európából gyűjtöttünk össze olyan érdekes megoldású kerékpárokat és a kerékpározással, a biciklikkel kapcsolatban álló dizájntárgyakat, amelyek bemutatják ennek a kultúrának a sokszínűségét, gazdagságát és a mindennapi életben játszott szerepét” – mondta el Jékely Zsombor gyűjteményi igazgatóhelyettes.

A tárlatra Németországból, Dániából, Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból is érkeztek biciklik, valamint olyan tárgyak, amelyek kerékpáralkatrészekből készültek. A tárlat olyan újításokat is bemutat, mint a biciklis légzsák. „Ez nagyon jelentős és komoly biztonsági innováció. Egy másik ugyanilyen, az pedig arról szól, hogy a biciklistáknak általában fülhallgató van a fülükben. A »se hall, se lát« közlekedés nagyon veszélyes, erre is fog kínálni egy innovatív megoldást a kiállítás. Ez egy fülhallgatószett, amely lehetővé teszi azt, hogy egyszerre halljam a zenémet, tudjak telefonálni, de közben halljam a forgalmat is megfelelően. Csontrezgéses módon küldi a hangot az arccsonton keresztül, amitől biztos, hogy nem lesz veszélyeztetve a kerékpáros” – fejtette ki Göttler Anna kurátor.

Magyarország a biciklis nemzetek közé számít Európában, magyarok százezrei járnak naponta kerékpárral munkába.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!