2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Bepillantást nyerhettek a henna kultúrájába

2016. május 16., hétfő 10:18, frissítve: hétfő 10:36

Magyarországon először hennafesztivállal és indiai szépségnappal várták az érdeklődőket Somogyvámoson, a Krisna-völgyben. A rendezvényre szakemberek és művészek is érkeztek.

Az országban először rendeztek hennafesztivált és indiai szépségnapot a Krisna-völgyben. „Mi a mindennapokban éljük ennek az ősi kultúrának a lelki gyakorlatait, de szerettük volna, hogy az emberek is egy kicsit a kulturális részéhez vagy akár a spirituális részéhez is közelebb juthassanak” – magyarázta Tóth Lászlóné szervező.

A henna több ezer éves misztikus testfestési eljárás. „Igazából szerettünk volna lehetőséget adni a hazai hennaművészeknek, hogy ezzel tudják fejleszteni a szaktudásukat, képzéseket tudjunk biztosítani, hogy be tudják mutatni a nagyközönség előtt a tudományukat” – nyilatkozta Buzdor Hajnalka, az I. Országos Henna Fesztivál főszervezője.

Egy különleges növény szolgál alapjául a hennakészítés művészetének, melyet ősi civilizációk már használtak mindennapjaik során. „Maga a henna igazából egy növény,  barna színű nyomot hagy a bőrön. Tehát többféle henna nincsen” – ismertette Keszthelyi Hajnalka hennafestő

Az ország minden részéről érkeztek érdeklődők, akik bepillantást nyerhettek a henna kultúrájába, információkhoz juthattak történelmével, használatával kapcsolatban is.

A Krisna-völgyi fesztivált a Hennaművészek Országos Találkozója előzte meg. „Szeretnénk, ha egyre többen tudnák, hogy a hennafestés valójában micsoda, illetve azt szeretnénk, hogyha tudnák, hogy a hennafestésnek biztonságos alapanyaga van. Semmilyen allergén reakciót nem vált ki a hennafestés, merthogy nagyon sok tévhit van” – emelte ki Hegyiné Hegedűs Gyöngyvér díjnyertes hennaművész.

A Somogyvámoson megrendezett Indiai szépségfesztivál keretén belül a látogatók felpróbálhatták a hagyományos indiai viseletet, előadásokat hallgathattak a henna művészetéről, az indiai szépség és egészség tudományáról, és bepillanthattak a különleges egzotikus világ hétköznapjaiba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!