2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Baba-mama szoba segíti a gyerekes egyetemistákat

2016. december 17., szombat 10:42, frissítve: szombat 12:14

Család- és bababarát a Debreceni Egyetem. Az intézményben a héten babaszobát adtak át. A hárommillió forintból kialakított helyiséget az intézmény saját forrásból finanszírozta. Az átadással egybekötve az országban elsőként együttműködési megállapodást írt alá a családbarát munkahely szemlélet megvalósításának fejlesztésére az egyetem és a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány.

Nagyné Szűcs Enikő harmadéves a Debreceni Egyetemen. Sokszor kellett másra bíznia 14 hónapos kisfiát. A baba-mama szoba kialakításával viszont erre már ritkábban lesz szükség. „Nekünk ez nagy megkönnyebbülés, mert másfél évig eddig csak én jártam, és nagyon ritkán tudtam magammal hozni, tényleg csak végső esetben, most meg sokkal többet fogom látni napközben is így, hogy itt vagyunk mindketten” – mondta.

Az egyetemen korábban is volt babaszoba, de a mostani nagyobb: 36 négyzetméteres, és minden szempontból megfelel az anyukák és gyermekeik elvárásainak. A tervek szerint januártól üzemeltetik majd a Lelkierő Egyesület munkatársai. A helyiség kialakítása hárommillió forintba került, azt az egyetem saját forrásból finanszírozta. „A mi anyukáink az egyetem alatt szültek, most ezt kevésbé lehet megtenni. A Debreceni Egyetemmel a szerződésünk azt garantálja, hogy itt mindenben támogatják a diákokat és az egyetem munkavállalóit, hogy megszüljék a kívánt gyerekeket” – mondta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány elnöke.

Az alapítvánnyal az országban elsőként a Debreceni Egyetem kötött együttműködési megállapodást. A felsőoktatási intézmény már többször is megkapta a családbarát munkahely címet. „A megállapodásnak sokéves múltja van, hiszen részben az alapítvánnyal közösen, részben pedig az egyetem önmagában is azon dolgozik, hogy az itt lévő több tízezer hallgató és több ezer dolgozó családi háttere stabil legyen, és össze tudják egyeztetni a munkájukkal, illetőleg a tanulmányaikkal” – hangsúlyozta Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az alapítvány szervezésében az országban csak a Debreceni Egyetemen rendeznek rendszeresen Párkapcsolati Szabadegyetemet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!