2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Az egymillió kilós álomhatár közelében a Mikulásgyár

2016. december 4., vasárnap 11:10, frissítve: vasárnap 11:53

Cipődobozba rejtett ajándékokat adott át a Balatoni Hajózási Zrt. a Mikulásgyár képviselőjének Siófokon. Az adományokat a társaság dolgozói gyűjtötték össze. A főként játékokat tartalmazó csomagok rászoruló gyerekek karácsonyát teszik majd szebbé.

Mintegy ötven doboz játék gyűlt össze Siófokon, melyeket nehéz körülmények között élő gyerekek kapnak majd meg.

„A Balatoni Hajózási Zrt. teljes évét végigkísérte az adománygyűjtés, a társadalmi szerepvállalás, több alkalommal, több céllal is gyűjtöttek a dolgozóink és természetesen az utasok is. A mai napon a cipősdoboz-akcióhoz csatlakozott a társaságunk. Az ajándékokat a dolgozóink, a saját munkatársaink gyűjtötték össze” – nyilatkozta Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató.

Az ajándékokat gyerekek segítettek bepakolni a Mikulásgyár autójába. A tizenkét éve működő szervezethez évente átlagosan százezer kilogramm adomány érkezik, amelyet aztán a Magyar Vöröskereszt juttat el a rászorulóknak.

„Idén, ha minden igaz, az egymilliomodik kiló is beérkezik a Mikulásgyárba. 200 ezer ember hoz évente adományt, és azt gondolom, hogy idén, ha tényleg sikerül ezt elérnünk, az álomhatárt, akkor az annak köszönhető, hogy sok olyan cég van, mint a Hajózási Zrt., amely komolyan gondolja a társadalmi felelősségvállalást” – mondta Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke.

Idén első alkalommal Mikuláshajót is indított a BAHART. A helyszín stílusosan a Szent Miklós hajó fedélzete volt, ahol a gyerekeket másfél órányi zenés műsorral, és a Mikulással várták, aki mindenkit megajándékozott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!