2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Állati hétvége a skanzenben

2016. augusztus 21., vasárnap 10:04, frissítve: vasárnap 10:47

Az állatoké a főszerep a skanzenben az ünnepi hétvégén. Szombaton és vasárnap a magyar paraszti gazdaság állataival és a hozzájuk kapcsolódó ismeretekkel, bemutatókkal és játékos feladatokkal várják a látogatókat.

A nemzeti ünnepen a paraszti gazdaságok állatai voltak a középpontban a szentendrei skanzenben. „Rengeteg háziállattal lehet találkozni, elsősorban azokkal, amiket a parasztgazdaságban haszonállatként tartottak, és meg lehet ismerkedni a különböző tematikus udvarainkon a haszonvétel formáival” – nyilatkozta Faár Tamara, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum közönségszolgálati osztályvezetője.

A látogatók a skanzen tanyáján kacsákkal, nyulakkal, szürke marhákkal és juhokkal is találkozhattak. A legtöbben a baromfiudvar környékén gyűltek össze. A legkisebbek pedig több népi ügyességi játékot is kipróbálhattak.

Az állati bemutatókon a magyar kutyafajtákat ismerhették meg a jelenlévők, így a többi közt a magyar agarat, amelyik nemcsak egy gyors vadászkutya, de kitartó és ellenálló is. „Rövid távon képesek felgyorsulni akár 70-80 kilométer per órára, de a magyar agárnak, ugye, nem feltétlenül a nagy sebesség az előnye, hanem a hosszú távú, kitartó, de sebes futás, ami 5-6 kilométeren keresztül akár 50-60 kilométer per óra” – magyarázta Szloboda István agártenyésztő.

Az állati hétvége vasárnap is folytatódik a szentendrei skanzenben, a hét utolsó napján gyerekkoncert is lesz.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!