2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 10:55

„Aki ebben él, annak óriási gyönyört tud szerezni”

2017. február 26., vasárnap 16:41, frissítve: vasárnap 17:40

Motorcsónakokat, jachtokat és egyedi tervezésű motorokat mutattak be az érdeklődőknek Budapesten. Az eseményen szakmai zsűri díjazta az innovatív és látványos ötleteket.

A fiatalabbak vitorlásszimulátoron gyakorolhatták a legalapvetőbb feladatokat, amelyeket készségszinten kell elsajátítania annak, aki a vitorlázást vagy más vízi sportot szeretne űzni. Ez csak egy apró szelete a Hungexpón megrendezett Budapesti Motor és Boat Show-nak. De az érdeklődők vehettek akár jachtot, motorcsónakot és az utóbbi időben egyre népszerűbbnek számító, elektromos meghajtású hajót is.

A vízi járművek mellett a motorsport szerelmesei is bemutatták a legújabb, egyedi tervezésű gépeiket.

„Sok szempontból a motorépítés nagyon előremutató és innovatív fejlesztési ág, és a motorgyáraknak is érdekük az, hogy nézzék, mi történik a motorépítéseknél, mert vannak olyan motorépítők, akik nem is közlekedésre alkalmas motorokat, hanem szinte szobrokat csinálnak. Egészen furcsa, új megoldásokat választanak, ebből pedig a motorgyárak ötleteket meríthetnek” – magyarázta Somfai Péter, az Épített motorok és autók találkozójának fő szervezője.

A kiállításon versenyeztek az egyedi, sokszor házilag épített motorok, amelyeket szakértő zsűri és a közönség is díjazott. A kétkerekű járművek mellett igazi autóritkaságokat is kiállítottak.

„Egy ilyen lelki felüdülés sokunknak, imádjuk. Ez annak jó, aki benne van, aki ebben él – aki szereti ezt csinálni, annak óriási gyönyört tud szerezni. Szokták is mondani az amerikaiak, hogy big toys for big boys, tehát ugye nagy játékszerek nagy fiúknak, nagy gyerekeknek. Ez az” – mondta Murek László, a Rusty Rodders Car Club elnöke.

A szervezők egy hónap múlva még több különleges járművet vonultatnak fel az automobil- és tuningshow-n.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!