2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Adventtel több jótékonysági akció is kezdetét vette

2015. november 29., vasárnap 21:37, frissítve: hétfő 10:02

Advent első vasárnapjával több segélyszervezet is elindította hagyományos jótékonysági akcióit. A Baptista Szeretetszolgálat idén minden korábbinál több cipősdobozt vár, az ökumenikusok az adományokból tűzifát, élelmet és otthont biztosítanak a rászorulóknak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az adventi időszakban összegyűjtött adományokból tüzelőt, élelmet és átmeneti otthont biztosít a rászorulóknak. „Számításaink szerint a tavalyi évben egymillióan csatlakoztak a gyűjtéshez. Hogy ez így lehet, abban szerepe van annak, hogy 20 éves az idei évben, és ez a 20 év biztosította a számunkra a lehetőséget, a minőséget és megbízást, hogy úgy építsük fel a szervezet működését, hogy emögött az emberek bizalmat érezzenek” – mondta Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-vezérigazgatója. Az ünnepi gyűjtés idén is advent első vasárnapján indult. A segélyszervezet koszorúján az elnök és a jószolgálati nagykövetek gyújtották meg az első gyertyát.

Már érkeznek az ajándékozók a Cipősdoboz Várba is, a budapesti Deák téren. A Baptista Szeretetszolgálat akciójában résztvevők idén már interneten követhetik nyomon, hová kerül az ajándékuk. A szervezet évről évre több felajánlást kap, idén 50 ezernél is több ajándékcsomagot várnak országszerte, a 200 gyűjtőponton. „Minden falatnyi szeretet, minden kicsi kis ajándék egy hitvallás. Egy állásfoglalás. Nagyon fontos ma, amikor ha valahol ott hagynak egy dobozt, az félelmet kelt sokakban, mert nem lehet tudni, mi van benne, akkor mi most egy dobozt odaadhatunk valakinek. Sok-sok doboznyit odaadhatunk a rászorulóknak szerte az országban vagy a határokon túl” – nyilatkozta Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke.

Jótékonysági célokra gyűjtött a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesülete is. 29 ország vett részt a vásáron, melynek teljes bevételét gyerekotthonok, óvodák és iskolák kapják. Az eseményen részt vett a köztársasági elnök felesége, Herczeg Anita is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!