2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

A várakozásokon felül startolt a Campus

2016. július 22., péntek 17:55

Elérheti a százezret az idén a debreceni Campus Fesztivál látogatóinak száma a szervezők reményei szerint. Szerdától vasárnapig tart Kelet-Magyarország legnagyobb nyári könnyűzenei rendezvénye, amelyen a meghívott külföldi sztárok mellett a magyar könnyűzene legnépszerűbb előadói is koncerteznek.

A várakozásokon felül startolt a Campus Fesztivál. Már a 0. napi kapunyitáson több ezren voltak. „Tavaly csak az utolsó napra tudtam jönni, de a legjobbakat várjuk. Szerintem jó is lesz, az idő is kedvez nekünk” – mondta az egyik fesztiválozó.

A látogatók száma évről évre nő. De nemcsak a fesztiválozók, a fellépők is szeretnek Debrecenben koncertezni. „A második számnál így számomra nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a srácok szórakozni jöttek ide, és szeretik azt, amit csinálunk” – nyilatkozta Papp Szabolcs, a Supernem énekese a Hír TV-nek.

A Campus Fesztivál nem csak zene. A kétszáz fellépő mellett ugyanennyi kiegészítő program várja a vendégeket. Az Agóra Tudományos Élményközpont például egész nap kísérleteket mutat be.

A fesztiválon természetesen a tizenévesek és a huszonévesek vannak többségben. De kisgyerekes családokat is gyakran lehet látni. A Debreceni Egyetem rektora szerint a Campuson mindenkinek ott a helye. „Háromféle Campus-fesztiválozó van. Van az egyetemista. Van, aki egyetemista volt: ilyen vagyok például én. És van, aki egyetemista lesz. Más nem nagyon képzelhető el” – fogalmazott Szilvássy Zoltán rektor.

A buli legjobban várt része még hátravan. Pénteken este lép színpadra a Grammy-díjas Clean Bandit, szombaton pedig a hazai pályán játszó Tankcsapda zárja a fesztivált.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!