2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

A Szentlélek eljövetelét ünnepelték

2017. június 5., hétfő 18:37

A Szentlélek eljövetelét ünnepelték az egyházak pünkösdhétfőn is. A máriaremetei ünnepen megnyitották a 2020-as Eucharisztikus világkongresszus előkészítését.

A máriaremetei Karizmák ünnepén, pünkösdhétfőn mutatkoztak be az egyházi mozgalmak, szerzetesrendek, iskolák, plébániák, lelkiségi közösségek. Olyan csoportok, amelyekben hívő emberek dolgoznak, hogy a Szentlélek erejéből táplálkozva segítenek másokon.

„Nagyon sokféle módon látszik meg, hogy hitük alapján mit tudnak tenni az emberek a többiekért. Azt hiszem, hogy ezzel egymást is erősítjük, és egy nagyon szép választékot kínálunk az érdeklődők számára. Családok jönnek el ide, gyerekprogramokban lehet részt venni, de krízisben élő, nehézségekkel küzdő emberek is segítséget találhatnak” – hangoztatta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

Erdő Péter emlékeztetett: pünkösd a Szentlélek kiáradásának ünnepe. Az apostolok Krisztus feltámadása után nem mertek a világ elé lépni, ám amikor leszállt rájuk a Szentlélek, előléptek és tanúságot tettek a hitükről.

A bíboros megnyitotta a 2020-as Eucharisztikus világkongresszust előkészítő hároméves programot, amely egyszerre lesz a hívők találkozója egymással és a hívő világ találkozója a tágabb környezettel.

Erzsébetváros protestáns gyülekezetei a Reformációi Emlékparkban tartottak egész napos közösségi programot. Gáncs Péter evangélikus püspök az ünnepi istentiszteleten arra hívta fel a figyelmet, hogy el kell érni a hit és az élet valódi kapcsolatát.

„Itt könnyű a hitünket megvallani. De vajon holnap, hogyha a trolibuszon bemondják, hogy a Reformáció park következik, és valaki gúnyos megjegyzést tesz, hogy az meg mi a csuda, akkor tudjuk szelíd szeretettel elmondani neki, hogy mi az, hogy reformáció, hogy miért áll ott négy oszlop, hogy miről szól az a négy oszlop? Tudunk a hitünkről beszélni és az életünkről tanúskodni?” – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Gáncs Péter.

Pünkösdvasárnap Ferenc pápa a római Szent Péter téren bemutatott szentmisén arról beszélt, hogy az egyházban egységre és sokszínűségre egyaránt szükség van, egyik a másik nélkül nem vezethet eredményre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!