2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Krímben tárt karokkal várták az Eurovízióról kizárt énekes nőt

2017. május 10., szerda 15:43, frissítve: szerda 15:56

A győzelem napján a Krím félszigeten lépett fel az a mozgássérült orosz énekes hölgy, akit az Eurovíziós Dalfesztiválról kizártak a rendezők. Az előadó azért nem utazhatott a kijevi dalversenyre, mert még 2015-ben a Krímbe látogatott. Az ukrán hatóságok szerint ez törvénysértés, ezért három évre kitiltották az országból.

A győzelem napján Szevasztopolban lépett fel Julija Szamojlova orosz énekes az Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőjeként. A 27 éves, mozgássérült hölgyet a Kijevben rendezendő dalversenyről kizárták, mert megsértette az ukrán törvényeket azzal, hogy elutazott a Krímbe még 2015-ben. A 2014 óta orosz fennhatóság alatt álló félsziget meglátogatása miatt az ukrán hatóságok három évre kitiltották Szamojlovát Ukrajna területéről.

A krími lakosok szerint a politikának nem kellene beleavatkoznia egy nemzetközi dalversenybe.

„A győzelem napja már most győzedelmes nekünk. Bár az ukrán hatóságok kitiltották, mi boldogok vagyunk, hogy itt üdvözölhetjük teljes szívünkből, alig vártuk az előadását. Nagyon örülünk neki. Az, hogy nem engedték be Ukrajnába, az ő bajuk. Mi itt mindig boldogan hallgatjuk a mieinket, mert a győzelem napját az egész világon ünneplik” – fogalmazott egy szevasztopoli lakos.

Az orosz állami televízió az ukrán hatóságok döntése után közölte: bojkottálja az idei Eurovíziós Dalfesztivált. Szamojlova egyébként angol nyelvű számmal készült a versenyre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!