2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

A közlekedésről okulhatunk az Andrássyn

2017. szeptember 16., szombat 16:43, frissítve: szombat 17:01

Az észszerű városi közlekedést és a környezetkímélő közlekedési alternatívákat népszerűsíti az Európai Mobilitási Hét, amelynek budapesti programjai ma kezdődtek az Andrássy úton.

Magyarország tizenhatodik alkalommal csatlakozik a rendezvénysorozathoz. A közlekedési szolgáltatókon és a fővárosi közszolgáltató társaságokon túl több fővárosi kerület, civil szervezet is kiállít az esemény mellett, ahol különböző programokkal és koncertekkel várják a látogatókat.

„Az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint – és azt gondolom, hogy ez egy nagyon megdöbbentő szám, melyről nagyon keveset beszélünk – a közlekedési munkamegosztásban a közösségi közlekedés összesített aránya Magyarországon a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy az egész Európai Unión belül a közösségi közlekedési módokat és a tömegközlekedést Magyarországon használjuk a legnagyobb arányban. Érdemes megállnunk ez előtt az adat előtt, azt gondolom, hogy fenn kell tartanunk ezt a jó színvonalat, fejlesztenünk kell tovább ezeket a közösségi közlekedési lehetőségeket” – nyilatkozta Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!