2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Színes

A helyi értékek jegyében szervezik meg a 30. Szent György Napokat Sepsiszentgyörgyön

A helyi értékek és a nosztalgia jegyében szervezik meg a jubileumi, 30. Szent György Napokat április 23-30. között a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön - jelentették be pénteken a szervezők.

  • A helyi értékek jegyében szervezik meg a 30. Szent György Napokat Sepsiszentgyörgyön

Az egyik legnagyobb erdélyi magyar közösségi ünnepként ismert sepsiszentgyörgyi városnapokat 32 éve tartják meg, de a járvány miatt kimaradt két év, így a rendezvény idén érkezik el 30., jubileumi kiadásához - mondta Antal Árpád polgármester a Vargha Fruzsina alpolgármesterrel és Knop Ildikó főszervezővel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

"Az nem lehet, hogy bármi beárnyékolja ezt az ünnepet, hisz ebben a mai, megbolondult világban semmi nem lehet fontosabb annál, hogy tudjunk találkozni barátainkkal, ismerőseinkkel, hogy tudjuk, van kire számítsunk. Ez a mi ünnepünk" - fogalmazott Antal Árpád.

Hozzátette, idén kiemelten a helyi értékekre, a helyi művészekre, az összefogásra koncentrálnak, a Made in Sepsi vonalat kívánják erősíteni, noha a számos beruházás miatt a székelyföldi városban kevesebb pénz jut rendezvényekre.

A jubileumi rendezvény alapkoncepciója a nosztalgia - közölte Knop Ildikó főszervező, aki szerint "visszahozzák" a korábbi években bevált programokat, miközben a hagyományos struktúra is marad.

Lesz kulturális hét, fesztiválhétvége, kézműves vásár és utcazene-fesztivál is. Civil összefogás révén a gyermekváros is visszatér, ezúttal az Erzsébet parkba.

A közösségi színpadon amatőr művészi csoportok kapnak bemutatkozási lehetőséget, míg este jazz, blues és világzenei koncertekkel zár a helyszín.

A fiatalok bázisa idén is a Dohánygyárban lesz, Vargha Fruzsina alpolgármester szerint bevált a szórakoztatás és nevelő szándék egyesítésére alapozó koncepció. A tavaly itt debütáló együttesek közül többen már Magyarországon koncerteznek.

A programok közül kiemelték Giuseppe Verdi Requiemjét erdélyi és sepsiszentgyörgyi neves zenészek előadásában, melybe a zeneiskola diákjait is bevonják. A szervezők szerint a Recirquel társulat My Land című produkciója is népszerűnek ígérkezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!