2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A barátságos állatok voltak a legnépszerűbbek

2016. augusztus 27., szombat 08:18, frissítve: szombat 12:16

Óriáskígyó-simogatás, fókashow, éjszakai rovarok bemutatása fénycsapdával – ilyen és sok más programmal várták a látogatókat országszerte tizenkét állatkertben az állatkertek éjszakáján.

A két évig tartó felújítás után nemrég újranyílt pécsi állatkert leglátogatottabb programja a „nem szeretem” állatok bemutatója volt. A baranyai megyeszékhelyen nemcsak a vadasparkban, hanem a Zsolnay kulturális negyedben is voltak állatokkal kapcsolatos programok és előadások. A Fővárosi Állat- és Növénykertben elefánttréning és majomparádé is volt, lehetett zsiráfot etetni, valamint orrszarvút és vidrát simogatni.

„Az állatkertek éjszakája önmagában egy nagyon izgalmas dolog, és nem véletlen, hogy a nyári szünidőnek az utolsó programja, hiszen most jön egy hétvége, aztán a jövő héten vége is a vakációnak. Azt hiszem, hogy azok a legnépszerűbb programok, amikor barátságos, szelíd, kezes állatokkal lehet találkozni, közel kerülni hozzájuk. Amikor kinyitottuk a kapukat, mindjárt egy csapat tevével találkozhatott a közönség” – mondta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!