2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

40 métert haladt 29 korsóval a kezében

2017. szeptember 3., vasárnap 20:35

Saját világrekordját megdöntve 29 egyliteres teli söröskorsóval sikerült megtennie 40 métert egy német férfinak vasárnap az alsó-bajorországi Abensbergben egy népünnepélyen.

Oliver Strümpfel kétszer indult el a söröskorsókkal teli tálcákkal, és már az első alkalommal sikerült neki az új rekord, mivel a 27 krigliből egyet sem ejtett le, illetve egyikből sem löttyintett ki a megengedettnél többet.

Másodjára 31 korsóval tette meg a kijelölt távolságot, ám ekkor az egyik korsó leesett a tálcáról, egy másikból pedig kilöttyent a tartalmának több mint a 10 százaléka, így végül 29 korsó sikeres végigcipelését írták neki jóvá.

Az eseményen, amelyet a Gillamoos nevű népünnepélyen tartottak, jelen volt egy rekordellenőr és egy közjegyző is a hitelesítés céljából.

A korábbi világrekordot 2014-ben állította fel Strümpfel 25 söröskorsóval. A férfi csalódott, hogy az idén a második kísérlet nem sikerült teljesen, és a következő Gillamoos alkalmával akarja bebizonyítani, hogy igenis képes 30 korsónál több sör elvitelére.

A rekorder az elmúlt hónapokban rendszeresen gyakorolt mind az erőt, mind a technikát tekintve. Harminc nagy korsó sör 70 kilót jelent.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!