2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Nehéz, de különleges pálya a budapesti

2017. július 1., szombat 16:36

Vasárnap mérkőznek meg egymással a világ legjobb műrepülő pilótái Budapesten. A Red Bull Air Race versenyzői a tököli reptérről szállnak majd fel. A pilóták szerint a budapesti nehéz, de különleges pálya.

A versenypályát ezúttal is a Lánchíd környékén alakították ki. A Red Bull Air Race résztvevői szeretnek visszajárni a magyar fővárosba. Az összetettben jelenleg negyedik Petr Kopfstein azt mondta: a budapesti pálya különleges összpontosítást igényel.

„Nem veszélyes a pálya, de nagyon gyors. Annak ellenére, hogy viszonylag egyenes, és nem mondható technikásnak, minden mozdulat döntő lehet. Nagyon oda kell figyelni minden apró részletre” – fejtette ki a műrepülő pilóta.

Muroja Josihide Martin Sonkával holtversenyben vezet. A japán pilóta úgy fogalmazott: a magyar főváros ikonikus helyszíne a világbajnokságnak.

„Budapest csodálatos versenyhelyszín, mind nagyon szeretünk idejönni és a belvárosban versenyezni. Csodálatos ez a város. A Lánchíd alatt is átrepülünk, ami bár nagyon nehéz feladat, de szerintem az egyik legszebb kihívás a világbajnoki sorozatban. A Parlament közelsége is ad egy pluszt az egésznek, rendkívül szépek ezek a hétvégék” – mondta Muroja.

A futamot vasárnap 14 órától rendezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!