2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 03:00

Minden idők leghidegebb olimpiája lehet Phjongcshangban

Hír TV

2018. február 6., kedd 10:51, frissítve: kedd 10:55

Már csak három nap van hátra a XXIII. Téli Olimpiai Játékok megnyitóünnepségéig. A dél-koreai Phjongcshangban már minden készen áll a folyamatosan érkező sportolók és az őket kísérő delegációk fogadására.

Már a dél-koreai partvidéken jár az olimpiai láng, három nappal a nyitóünnepség előtt. Közben folyamatosan érkeznek a sportolók is Phjongcshangba. És megérkezett az észak-koreai sportolókat szállító komp is a dél-koreai kikötőbe.

Az olimpiai szervezőbizottság közölte: minden létesítmény készen áll a sportolók és a vendégek fogadására. „A bizottság felkészült, és számos előkészületet tettünk azért, hogy valóban a béke olimpiája lehessen, Észak-Korea részvételével, ez szerintem megvalósult. És ez jelentősen javíthatja a két Korea közti kapcsolatot” – emelte ki Lee Hee-beom, a szervezőbizottság elnöke.

Az előkészületeket nehezíti a biztonsági személyzet körében terjedő vírus. Eddig 1200-an kapták el a gyomor- és bélrendszeri betegséget, őket kivonták a játékok területéről, helyükre katonákat vezényeltek. A szervezők szerint nem lesz járvány.

Az időjárás sem kegyes a résztvevőkhöz. Az előrejelzések szerint különösen hideg lesz péntek este, a nézőknek melegítőtakarókat és párnákat készítettek elő a fűtött ülések mellé. Jelenleg éjszakánként mínusz 21 fokig is süllyed a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint ezzel Phjongcshang nemcsak abban lesz úttörő, hogy az első, nem Japánban rendezett ázsiai játékoknak ad helyet, hanem valószínűleg minden idők leghidegebb olimpiája is lesz.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!