2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Kiderült, miért vannak az olimpiai döntők éjszaka

2016. augusztus 7., vasárnap 12:45

Csak a legkitartóbb nézők követik élőben a riói olimpia eseményeit, mivel a játékokat az amerikai idősáv szerint közvetítik. Az olimpiára Magyarország-szerte közös szurkolásra várják az érdeklődőket.

Tízezrek nézték a Margitszigeten és Budapest több pontján felállított kivetítőkön, ahogy a magyar labdarúgó-válogatott 3-3-as döntetlent játszott a Portugálokkal az Európa Bajnokságon. A csoportból váló továbbjutást a Nagykörúton ünnepelték hajnalig a drukkerek.

Az olimpiára is országszerte közös meccsnézésre várják a szurkolókat. Az egyik magyar sikersportág a vízilabda küzdelmei már az első napon megkezdődtek, a férfiak a szerbekkel játszottak. Győrben viszont foghíjas volt a Rába partján felállított lelátó.

„Nagyon jól érezzük magunkat, már nagyon vártuk, hogy az Európa-bajnokság után az olimpián is itt lehessünk a vízi színpadon” – mondta egy szurkoló.

A budapesti szurkolói központban délután telt ház volt, több százan láthatták, ahogy Benedek Tibor csapata döntetlent játszik a szerbekkel. Bővebben>>>

Estére azonban elfogytak a szurkolók, alig 100-an nézték végig a kivetítőn, ahogy Szász Emese megszerzi a riói olimpia első magyar aranyérmét. Hosszú Katinka győzelmét pedig már csak a legkitartóbbak követhették élőben, akkor is inkább csak otthon. A világcsúcsot ugyanis magyar idő szerint hajnali háromnegyed négykor úszta a magyar sportoló. Ekkor már zárva voltak a szurkolói zónák és a sportkocsmák többsége sem maradt nyitva.

Az olimpiai versenyek lebonyolítása az Egyesült Államok időzónájához igazodik. Az egyik ottani országos tévécsatorna, az NBC ugyanis több milliárd dollárt fizet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a közvetítési jogokért. Ezért a legtöbb sportágban a döntőket a tengerentúli főműsoridőben rendezik, amikor Európában már éjszaka van.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!