2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Görbicz ígéri, szívüket, lelküket ki fogják tenni

Hír TV

2017. november 29., szerda 18:39, frissítve: szerda 21:12

Felkészülten utazik a világbajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott – mondta a szövetségi kapitány. Kim Rasmussen Tomori Zsuzsannára és Szucsánszki Zitára is csak tartalékként számít.

Tomori Zsuzsanna és Szucsánszki Zita nélkül utazik el a magyar női kézilabda-válogatott a pénteken kezdődő németországi világbajnokságra. A két rutinos játékost azért hagyta ki a szövetségi kapitány, mert sérülésükből felépülve még nincsenek tökéletes állapotban. Kim Rasmussen kihirdetett 16-os keretét, amelyből Tomori és Szucsánszky mellett Gávai Szonja, valamint Mazák-Németh Csilla maradt ki. Ők tartalékként bevethetők a vb-n, a korábbi 28-as keret többi tagjához hasonlóan.

A magyar női válogatott világbajnoki kerete:

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs)
Balszélső: Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Tartalékok: Gávai Szonja (Érd), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Szikora Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Nikolett (Érd), Planéta Szimonetta (Chambray Touraine), Triscsuk Krisztina (Kisvárdai KC), Sirián Szederke (DVSC-TVP), Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP)

Kim Rasmussen elmondta: mivel hosszú a torna, minden játékosnak jut szerep.

„Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl. Ezt a célt szolgálta a Moberlingen-kupa is Norvégiában; az a három mérkőzés megmutatta, hol tartunk, miben vagyunk jók és miben kell javulnunk. A sebesség benne van a lányok lábában, a csapat készen áll a vb-re. Természetesen egy ilyen hosszú tornán lesznek hullámvölgyek, de felkészülten utazunk Németországba” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Görbicz Anitának ez lesz a tizennegyedik világversenye. A csapatkapitány azt mondta: szeretnének jó eredménnyel hazatérni, konkrét elvárásokról nem beszélt. „Én csak azt tudom ígérni, hogy szívünket, lelkünket ki fogjuk tenni a pályán, nagyon fogunk küzdeni. Minden mérkőzésre úgy fogunk kimenni, még a norvég mérkőzésre is, hogy nyerni szeretnénk. Úgy gondolom, hogy készek vagyunk. A Moberlingen-kupán persze voltak hibáink, és mindig is lesznek, de megpróbáljuk kiküszöbölni őket, és minél kevesebb hibával játszani” – emelte ki.

A szövetségi kapitány korábban többször is a védekezés fontosságát hangsúlyozta. Ezt erősítette meg a válogatott kapusa is. „Úgy érzem, hogy lépésről lépésre haladunk, és ha így folytatjuk, akkor a nagyon fontos, csehek és lengyelek elleni mérkőzésekre össze fogunk állni, és együtt tudunk dolgozni, ami a legfontosabb. Ahogy Görbe is mondta, ha szívünket, lelkünket beleadjuk, akkor, bízom benne, nagy sikereket tudunk elérni” – fogalmazott Bíró Blanka.

A magyar együttes Norvégiával, Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban. A hatosból az első négy jut tovább.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!