2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hétköznapi tündér - A Zsolnay család története 03:00

Ennyi volt: szurkolói miatt kizárták őket a kupából

2015. május 17., vasárnap 15:28, frissítve: vasárnap 16:03

Szurkolói rendbontás miatt kizárta a Boca Juniorst a Libertadores-kupából a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség. A csapat legutóbbi hazai meccsét félbe kellett szakítani, mert az argentin rangadón a Boca-drukkerek a félidőben paprikaspray-t fújtak a vendég River Plate öltözőfolyosójára.

A Boca Juniors létesítményénél felirat hirdeti: a meccseket drukkerek nélkül rendezik meg a jövőben. A Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség ugyanis kizárta a klubot a Libertadores-kupából.

A csapat legutóbbi hazai meccsét kellett félbeszakítani, mert az argentin rangadón a Boca-drukkerek a félidőben paprikaspray-t fújtak a vendég River Plate játékoskijárójába. Az eset következtében négy labdarúgót kórházba kellett szállítani. A drukkerek egy része azonban a rendőrséget hibáztatja. „Biztosak vagyunk benne, hogy a rendőrség fújta be a gázt, és úgy gondoljuk, a hatóság ezzel a Boca ellen akar cselekedni” – véli egy Boca-szurkoló.

A Boca Juniors idén már nem szerepelhet a legnagyobb dél-amerikai kupasorozatban, a következő négy hazai nemzetközi meccsét zárt kapuk, az idegenbelieket pedig a saját szurkolóik nélkül kell lejátszania. A klub további 200 ezer dollár büntetést kapott.

„A játékosoknak semmi köze ehhez. Le kellett volna játszani a maradék 45 percet egy semleges stadionban, zárt ajtók mögött. Nem gondolom, hogy ilyen súlyosan kellett volna szankcionálni, mert ez senkinek sem jó és vannak olyan drukkerek, akik mindenhova követik a csapatot. Ez nem tesz jót sem a Boca Juniorsnak, sem egy olyan rangos sorozatnak, mint a Libertadores-kupa” – nyilatkozta egy drukker.

A kizárás miatt a River Plate jutott a Libertadores negyeddöntőjébe, ahol a brazil Cruzeiro lesz az ellenfele.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!