2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Amerika ellen ugrik vízbe először a Benedek-csapat

2015. február 10., kedd 21:27, frissítve: szerda 11:02

Péntek este fél héttől az amerikaiak ellen kezdi meg szereplését a Volvo Kupán a magyar férfi vízilabda-válogatott. Benedek Tibor együttese a felkészülési tornán megmérkőzik még a horvát és a kanadai csapattal is. A mérkőzéseknek a nemrég felújított Laky Károly Uszoda ad otthont.

Pénteken kezdődik IX. Volvo Kupa felkészülési férfi vízilabdatorna. A megmérettetést korábban vidéki városokban rendezték, idén a budapesti Laky Károly Uszoda ad otthont a mérkőzéseknek.

„Mindig megtiszteltük az új uszodákat, és mindig be akartuk úgymond indítani a sportágat az új, felépült uszodában, ahol esetleg még nincsen tradíciója. Na most a BVSC-nél van tradíciója a vízilabdának, mégpedig hatalmas. De ahogy hallottuk: a társasági adó sportcélú felhasználásából egymilliárd forint körüli összeg került az uszoda felújítására, illetőleg egy medence teljes újjáépítésére. És azt gondolom, hogy a BVSC Uszoda pont ezért az elhatározásért ez a legkevesebb, amit tehetünk érte” – nyilatkozta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

A magyar válogatott pénteken az amerikaiak, szombaton a horvátok, vasárnap pedig Kanada ellen ugrik medencébe, kedden pedig már Szlovákiában játszik világliga-mérkőzést Benedek Tibor együttese.

„Mind a kanadai, amerikai és a horvát csapat papíron erősebb, mint a szlovák válogatott. Bár az egy világverseny lesz, idegenben játszunk, tehát annak a mérkőzésnek is meglesz a nehézsége, illetve a négy mérkőzésből a legfontosabb, hiszen az egy világverseny. Ez pedig egy torna, a Volvo Kupa, ahol szeretnénk jól játszani, de nem elsődleges feladat az eredmény. Kedden elsődleges feladat az eredmény” – mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány.

A szövetségi kapitány a felkészülési torna után szűkíti le a 16 fős keretet arra a 13 játékosra, akik jövő kedden Kassán lehetőséget kapnak a szlovákok elleni világliga-mérkőzésen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!