2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

A világbajnokságra készül a válogatott

2015. június 8., hétfő 21:50, frissítve: hétfő 21:56

A bergamói világliga-szuperdöntőre, valamint a kazanyi világbajnokságra készül a magyar férfi vízilabda-válogatott. Benedek Tibor együttese előbbin tavaly ezüstérmes, a vb-n 2013-ban pedig aranyérmes volt.

A legjobb 13 játékosát keresi Benedek Tibor. A júniusi bergamói világligára készülő vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya több fiatal játékosnak is lehetőséget biztosított a keretszűkítés előtt. „Három hét az azzal telt, hogy három olyan kerettagot felkészítsünk, akiknek kevesebb lehetőségünk volt a válogatottban gyakorolni, év közben fizikálisan őket fel kellett hozni. Azt gondolom, hogy ez jól sikerült. Most bekapcsolódtak a többiek, és ők már egy bizonyos taktikai tudással rendelkeznek, majdnem hogy ugyanott vannak” – mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány.



A szuperdöntőn a magyar csapat a horvát, a brazil és a kínai válogatottal került egy csoportba. A másik kvartettből a szerbek és az olaszok számítanak esélyesnek. A rutinos kapus Nagy Viktor csak a tornagyőzelmet tartja elfogadható eredménynek. „Az elmúlt években második helyeket értünk el a világligában, és hát szeretnénk elsők lenni, úgyhogy én úgy gondolom, hogy minden csapattársam nevében mondhatom azt, hogy ez legyen a végeredmény” – fogalmazott Nagy Viktor válogatott vízilabdázó.

Az új szabályok értelmében a tornán már rövidebb pályán, kisebb labdával játszanak, és egyszerre csak öten lehetnek egy csapatból a medencében.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!