2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

A németek többsége szerint Özil és Gündogan kárt okozott

Hír TV

2018. május 16., szerda 12:22, frissítve: szerda 13:15

A németek többsége szerint Özil és Gündogan kárt okozott a válogatottnak, mert Londonban találkozott a török elnökkel a választás kampányban. A szövetség azt ígéri a közelgő oroszországi világbajnokság előtt nemcsak a török származású játékosokat készítik fel az érzékeny témákra.

„Nagy tisztelettel az elnökömnek” – ezt írta Ilkay Gündogan a Manchester City játékosa a mezére, amelyet Recep Tayyip Erdogannak ajándékozott. Mesut Özil Arsenal-mezzel kedveskedett a török államfőnek a londoni nagykövetségen. Mindkét labdarúgó Gelsenkirchenben született. Özil 89-szeres, Gündogan 22-szeres német válogatott. A találkozóról, amelyen ott volt az Evertonban játszó, török válogatott Cenk Tosun is, Özil Instagram-posztot is készített, amelyet később a német szövetség tiltakozására leszedett.

Ezután az újságírók arról kérdezték a válogatott menedzserét, felkészítették-e a Nationalelf tagjait az érzékeny témákra az oroszországi vb előtt. „Meg kellett volna tennünk egyébként is, de enélkül a szerencsétlen incidens nélkül is tudniuk kellett volna a játékosoknak ennek a fontosságát. Beszéltem mindkét játékossal, akik nem nagyon ismerték fel ennek a hatását” – mondta Oliver Bierhoff.

Egy gyors felmérés szerint a németek majd kétharmada gondolja úgy, Özil és Gündogan egyértelműen kárt okozott a német labdarúgó-válogatottnak azzal, hogy az elnökválasztásra készülő Erdogannal fotózkodott.

A Joachim Löw szövetségi kapitány ráadásul kedden hirdetett 27 fős keretet. A névsorban megtalálható az újonc freiburgi Nils Petersen is, kihagyta viszont Mario Götze-t. A Dortmund középpályása halvány szezont tud maga mögött, noha a 2014-es vb-döntő győztes gólját ő szerezte. A bő keretben ott lesz már a lábműtétből felépülő Manuel Neuer.

„Úgy döntöttünk, négy kapust viszünk magunkkal, mert Manuel Neuer már részt vesz a Bayern edzésen. Ez azt jelzi, ha nem történik semmi rendkívüli, jövő héttől teljesen fitt lesz, amikor az edzőtábor elkezdődik. Saját benyomást szeretnénk kapni az állapotáról” – mondta a szövetségi kapitány.

A német válogatott Ausztriával, majd Szaúd-Arábiával melegít a június 14-én kezdődő vb-re. A címvédőt Mexikóval, Svédországgal és a Koreai Köztársasággal sorsolták egy csoportba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!