2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Zverev–Federer-döntő Montréalban

,

2017. augusztus 13., vasárnap 10:57, frissítve: vasárnap 15:00

Idei hatodik tornadöntőjére készül Roger Federer. A svájci klasszisnak a német Alex Zverev lesz az ellenfele a montréali kemény pályás férfitenisztorna fináléjában.

Véget ért a 18 éves Denis Shapovalov tündérmeséje a montréali viadalon. A hazai közönség előtt játszó tinédzser a legjobb 16 között Del Potrót, míg a nyolcaddöntőben még nagyobb meglepetésre Rafael Nadalt ejtette ki. A nyolc között Mannarinót búcsúztatta, az elődöntőben azonban megálljt parancsolt neki a német Alex Zverev, aki 6:4, 7:5 arányban bejutott a fináléba.

„Nagyon örülök, hogy döntőbe jutottam. Kicsit aggódtam, ezért nem voltak túl jók a szerváim. Denis viszont fantasztikusan teniszezett. Remélem, ilyen ütemben fejlődik tovább, és a jövőben még nagy meccseket játszunk egymás ellen” – mondta a német játékos.

Aki azzal a Roger Federerrel találkozik a fináléban, aki az idén már a hatodik tornadöntőjére készül. A reneszánszát élő svájci klasszis a másik elődöntőben 6:3, 7:6-ra verte a holland Robin Haase-t.

„Boldog vagyok. Először van lehetőségem tornát nyerni Montréalban. Nem számítottam rá, hogy bejutok a döntőbe, mivel az utolsó pillanatban döntöttem úgy, hogy indulok a viadalon. Ezért nagyon izgatott vagyok” – mondta a korábbi világelső, aki ha így folytatja, hamarosan minden idők legidősebb világelsője lehet.

Federer és Zverev az idén már találkozott döntőben. A hallei torna fináléjában a svájci könnyedén 6:1, 6:3-ra nyert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!