2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Zsinórban harmadszorra kupagyőztes a Fradi

2017. június 1., csütörtök 07:57, frissítve: csütörtök 08:49

1-1-es döntetlen után büntetőkkel nyerte meg a Ferencváros a labdarúgó-Magyar Kupát – sorozatban harmadszor a Groupama Arénában. A döntő rendes játékidejében Lovrencsics Gergő összefejelt a Vasas egyik játékosával, és hordágyon vitték le, állapota a hírek szerint nem életveszélyes.

„Gratulálok a Ferencvárosnak az aranyéremhez, de szeretnék gratulálni a saját csapatomnak is a mai játékhoz. 120 percig pontosan azt csinálták, amit kértem tőlük, a fiatalok is jól vették fel a ritmust. Nagyon nehéz most bármit mondanom, hiszen tizenegyesekkel kikapni mindig nagyon rossz, és mi is megérdemeltük volna a győzelmet” – nyilatkozta csalódottan a Vasas vezetőedzője, Michael Oenning.

A büntetőpárbajban Dibusz Dénes fogta meg az egyetlen kihagyott tizenegyest – annak ellenére, hogy játéka még a meccsnap reggelén is kérdéses volt.

„Nem volt jó a lábam. Azt mondom, hogy sajnos a meccsen sem volt az igazi, de az edző bízott bennem, én pedig úgy voltam vele, hogy ebbe a csatába bele kell mennem, akármit is érzek, és nagyon örülök, hogy sikerült a csapatot segítenem. És itt szeretném kiemelni a fizikusainkat, orvosainkat, illetve masszőreinket, akik nagyon sokat dolgoztak most már március óta velem, és sokat segítettek abban, hogy ma ilyen teljesítményt nyújthassak” – mondta a Ferencváros kapusa.

Az FTC sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Kupát – mindhármat hazai környezetben –, a klub történetében pedig ez volt a huszonharmadik kupadiadal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!