2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Walesi pokol vár a belgákra?

2016. július 1., péntek 16:05, frissítve: péntek 16:05

Wales–Belgium mérkőzéssel folytatódnak a negyeddöntők a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. Az összecsapás győztese Portugáliával találkozik a legjobb négy között.

A két csapat azonos csoportban szerepelt a selejtezősorozatban. Abból a két találkozóból a walesiek jöttek ki jobban. Cardiffban 1–0-ra győztek, míg Brüsszelben gól nélküli döntetlen született. A belgák a 16 között éppen a magyar csapatot ütötték ki 4–0-ra, és ezen a mérkőzésen is ők számítanak esélyesnek.

„Az eddig mérkőzéseinken nem tudtunk sok helyzetet kialakítani Wales ellen. Mindig meg kellett szenvednünk a gólokért. Nagy létszámban védekeznek, nehéz őket kimozdítani, mivel legtöbbször öten állnak hátul. Topjátékosaik vannak a középpályán, és van egy világklasszisuk Gareth Bale személyében. Remélem, ez a meccs más lesz, mint az eddig összecsapásaink. Bízom benne, hogy sok lehetőségünk lesz majd a gólszerzésre” – mondta a belgák csapatkapitánya Eden Hazard, akinek combsérülése miatt egyelőre kérdéses a játéka.

A walesiek kapitánya felszabadult játékot vár csapatától.

„A belgáknak van egy elképzelésük a játékról. Gyorsak és erősek. Mi is a saját játékunkat játsszuk. Amikor kell, védekezünk, amikor pedig támadásra van szükség, akkor támadunk. Ha így teszünk, akkor Belgiumra pokolian nehéz mérkőzés vár. Eddig is ezt az utat jártuk. Korábban nagyon jó meccseket játszottunk a belgákkal, akiket nagyon tisztelünk. Egy nagyon jó csapatról van szó, ezt mutatja az is, hogy itt vannak a legjobb 8 között. Szóval semmi kétségem, hogy most is egy nagyon jó mérkőzést látunk majd” – vélekedett a Chris Coleman, a walesi kapitány.

A mérkőzés pénteken 21 órakor kezdődik Lille-ben, ami közel fekszik a belga határhoz, ezért jelentős számú belga szimpatizánst várnak a stadionba.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!