2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Visszavonul Kobe Bryant

2015. november 30., hétfő 13:10, frissítve: hétfő 13:10

Bejelentette visszavonulását Kobe Bryant. A Los Angeles Lakers 37 éves kosárlabdázója a szezon végén fejezi be pályafutását – öt bajnoki és két olimpiai bajnoki címmel.

Húsz profi szezon után vonul vissza az észak-amerikai profi kosárlabda liga egyik legjobb játékosa. Kobe Bryant döntése nem volt váratlan: a Lakers dobóhátvédje korábban többször is utalt arra, hogy a mostani lehet pályafutása utolsó szezonja, vasárnap pedig hivatalosan is bejelentette, hogy itt a vége.

„Egy ilyen döntést, mint ez, nem egyszerű meghozni. Nem tudod csak a körülményekre hivatkozva meghozni. Ennek belülről kell jönnie. El kellett fogadnom a tényt, hogy talán még bírnám, de már nem akarom ezt. Miután pedig ezt elfogadtam, úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van tudni. Nagy teher kerül le ezzel a vállamról, és úgy gondolom, az a legjobb, ha ezt mindenki időben megtudja” – mondta Bryant.

Kobe Bryant 1996. november 3-án húzta magára először a Los Angeles Lakers sárga szerelését. Az akkor 18 éves kosaras minden idők harmadik legfiatalabb NBA-játékosa volt. Néhány hónappal később megnyerte az All-Star gála zsákolóbajnokságát, az újoncok mérkőzésén pedig 31 pontot szerzett, ami új rekord lett. 2000-től három egymást követő évben is bajnok lett a Lakersszel, majd 2009-ben és 2010-ben is megnyerte az NBA-t.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok elérzékenyülve. De most már kimondtam, és a döntés végleges. A legkirályabb az egészben, hogy milyen üzeneteket kapok a többi játékostól. Olyanokat írnak, hogy köszönik az ihletet meg a leckéket. Ezek jelentik a legtöbbet: a társak elismerései és tisztelete. Nincs semmi a világon, ami ezt felülmúlná” – folytatta Bryant.

Kobe Bryant az egyetlen játékos, aki 20 egymást követő szezont töltött ugyanannál a csapatnál. Az amerikai válogatottal a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián is aranyérmes lett. „Tudjátok, őszintén mondom, hogy jól érzem magam. Komolyan! Úgy értem, nincs bennem hiányérzet, nyugodtan hoztam meg ezt a döntést, és nagyon izgatottan várom, hogy mi jön ez után” – zárta gondolatait a kosaras.

Bryant ezt a szezont még végigviszi a Lakers színeiben, de a csapat jelenleg a Nyugati főcsoport utolsó helyén áll, így Kobe karrierje minden bizonnyal az alapszakasszal együtt ér véget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!