2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Világbajnokságot hoznának Budapestre

,

2016. november 21., hétfő 16:29, frissítve: hétfő 20:01

Világbajnokságot rendezne a Magyar Vívó Szövetség 2019-ben. Budapest mellett Tbiliszi, valamint a lengyelországi Torun versenyez a rendezésért – győztest hétvégén Moszkvában hirdetnek, a nemzetközi szövetség tisztújító kongresszusán. A magyar szövetség Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívót, a MOB főtitkárát jelöli a nemzetközi testület végrehajtó bizottságába.

Moszkvába utaznak a Magyar Vívó Szövetség tagjai, a nemzetközi szövetség tisztújító kongresszusára. Az orosz fővárosban arról is döntenek, hogy ki rendezi a 2019-es, olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságot. Budapest mellett Tbiliszi és Torun versenyez a rendezés jogáért.

„2013-ban világbajnokságot rendeztünk Budapesten, és úgy gondolom, hogy – köszönhetően a médiának is – jól sikerült rendezvényről beszélhetünk. A nemzetek úgy fogalmazták meg, hogy idevarázsoltuk nekik Londont. Tudjuk, hogy a mi sportágunkban elég speciális a kvalifikációs rendszer. […] Sok nemzetnek ez tetszett, abban bízom, hogy ez a tetszés a hétvégén majd egy szavazattal is felérthet” – bizakodott Csampa Zsolt, a magyar szövetség elnöke.

Hétvégén országos bajnokságot rendeznek Budapesten, amelyre minden eddiginél többen neveztek. Pástra lép majd a Rióban aranyérmet szerző Száz Emese is, akinek ez lesz az első versenye a játékok óta.

„A magyar bajnokságon nagyon szerettem volna elindulni. Tényleg különleges hangulata van, az összes fegyvernem együtt lép pástra. Most kicsit hamarabb, mert eddig mindig karácsony előtt volt, ezúttal november végén lesz a magyar bajnokság. Furcsa volt visszatérni a terembe; nagyon fájt mindenem, izomlázam lett, mert a három hónap alatt csak néha volt időm fizikai edzésekre, hogy azért ne teljesen vesszen el a kondim. Mesterem, Kulcsár Győző kevésbé vette figyelembe, hogy nem találkoztunk ilyen sokáig: nagyon megkínzott az első néhány edzés alatt, erős izomlázam volt, de most már úgy érzem, hogy sikerült felvennem a ritmust, és jobban bírom az edzéseket” – nyilatkozta a mindig mosolygós Szász Emese.

Egy héttel később a férfikardozóké lesz a főszerep. Új helyszínen, a győri Audi Arénában rendezik a Gerevich–Kovács–Kárpáti egyéni, valamint a Zarándi Csaba csapat-világkupaversenyt. A viadalon húsz magyar indul, köztük Szilágyi Áron, aki egyéniben és várhatóan csapatban is pástra lép – a riói ötkarikás játékok óta először.

„Közel két és fél hónapot hagytam ki az olimpia után, ennyi pihenőm nem volt, mióta elkezdtem vívni, kilencéves koromtól kezdve. Nagyon szükségem volt már arra – főleg mentálisan, nem is fizikálisan –, hogy fejben fel tudjak töltődni. Ez jól sikerült, újult erővel vetettem bele magam az edzésekbe, amelyeket nagyon élvezek, nem teher számomra újra lemenni az edzőtermekbe akár vívó-, akár erőnléti edzésekre. Kifejezetten várom az első versenyt is, a győri világkupát. Számomra nagyon kedves verseny minden évben a Gerevich–Kovács–Kárpáti-emlékverseny, kifejezetten motiváltnak érzem most magam” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó.

A vívószövetség azt is bejelentette, hogy a Mercedes négy évvel meghosszabbította támogatói szerződését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!