2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Sport

Vereséggel kezdett a Vidi

A Vidi FC 2-0-ra kikapott a fehérorosz BATE Boriszovtól a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első fordulójában, csütörtökön a Groupama Arénában.

  • Vereséggel kezdett a Vidi

Hat év szünet után szerepel újra magyar csapat az Európa-liga csoportkörében és ismételten a székesfehérvári gárda érdekelt a második számú európai kupasorozatban. A 2012/13-as idényben a Vidi - két győzelemmel és négy vereséggel - a belga Genk és a svájci Basel mögött, a portugál Sporting Lisboát megelőzve csoportja harmadik helyén zárt.

Abból az együttesből mostanra hárman maradtak hírmondónak, Paulo Vinícius, Stopira és Kovács István, ők mindannyian a kezdőcsapatban kaptak helyet. Ugyanakkor hiányzott sérülés miatt a kezdőkapus Kovácsik Ádám, az eltiltott Huszti Szabolcs és a pályafutását hirtelen befejező szerb Danko Lazovic.

A magyar bajnok kezdett aktívabban, a több labdabirtoklás mellett azonban csak távoli lövésekig jutott. Az első vendéghelyzetre a 25. percig kellett várni, ekkor Mirko Ivanic lövését öklözte ki magabiztosan Tomas Tujvel. Két perc múlva már ő is tehetetlen volt: egy szép kiugratást követően Jasse Tuominen passzolt éles szögből a hazai kapuba. A Vidi hátrányba kerülve nagyobb sebességre kapcsolt, Kovács István két alkalommal is nagy helyzetbe került, de először rosszul célzott, majd Gyenyisz Cserbiszkij védett nagyot.

A második félidőben továbbra is nagy akarattal, de sok hibával játszott a hazai csapat, míg a BATE kényelmesen őrizte előnyét. Marko Nikolic cserékkel próbálta frissíteni kissé hitehagyott csapatát, de továbbra is nagyon pontatlanul futballozott a Vidi. A fehéroroszok a 85. percben döntötték el a három pont sorsát, amikor egy szabadrúgást Jegor Filipenko bólintott a hazai kapuba. Az utolsó másodpercekben Alekszandr Filipovic kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a BATE, de ennek már nem volt jelentősége.

„Többet érdemeltünk volna, de megvoltak a lehetőségeink. Néhány játékosunk jobban játszhatott volna, a futballt gólra játsszák, de nem voltunk elég élesek, főleg a 16-os környékén. Az előző szezonban Danko Lazovics lőtte a legtöbb gólunkat, aki 36 éves, Huszti aki 35 éves és Nego, egy szélső hátvéd lőtte a legtöbb gólt, nyilvánvalóan problémáink vannak jelenleg a gólszerzéssel” – értékelt a szerb tréner.

 

A csoport másik mérkőzésén a Chelsea 1-0-ra győzött a görög PAOK vendégeként.

A székesfehérvári együttes legközelebb két hét múlva Londonban, a Stamford Bridge-en lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!