2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vendée Globe: a győztes már beért, Fa Nándor a 8. helyen

2017. január 20., péntek 14:14

Célba érkezett a Vendée Globe nevű vitorlásverseny francia győztese, aki 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc alatt kerülte meg hajójával a földet. Fa Nándor a versenytáv több mint 80 százalékát teljesítve továbbra is a nyolcadik helyen halad.

Szurkolók és tűzijáték fogadta a célba érkezéskor Armel Le Cléacht Les Sables D’Olonne-ban. A francia versenyző rekordidő alatt teljesítette a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyt: 74 nap 3 óra 35 perc 46 másodperc alatt ért célba.

„Érzelmes célba érkezés volt és hatalmas pillanat. És utána végigmenni a csatornában a szurkolók között hihetetlen volt. Találkozni ismét a közönséggel, miután 74 nappal ezelőtt elbúcsúztam tőlük, felemelő érzés volt. Az, hogy elsőként értem vissza, rendkívül büszkévé tesz” – mondta a francia vitorlázó.

A második helyen a brit Alex Thomson futott be ma reggel 16 órával lemaradva Le Cléach mögött.

A Vendée Globe-on a feladat egyedül egy 18 méteres hajóval, kikötés és külső segítség nélkül körbehajózni a földet. A földkerülő megméretésen eddig mindig francia siker született.

Fa Nándor továbbra is a nyolcadik helyen halad a magyar fejlesztésű és építésű Spirit of Hungaryvel. A magyar hajós harmadik Vendée Globe-ján versenyez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!