2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vb: Németország címet védene, de ehhez a braziloknak is lesz egy-két szavuk

Hír TV

2018. május 23., szerda 18:34, frissítve: péntek 12:56

A visszatérésre készül Brazília a júniusi labdarúgó világbajnokságon. A brazil válogatott kapitányt váltott, aki a több helyen is változtatott a 4 évvel ezelőtti vb-hez képest. Németország közben ugyanazzal az edzővel és a 4 évvel ezelőtti csapatra támaszkodva készül a címvédésre.

Az Oroszország által rendezett júniusi labdarúgó világbajnokságra készül a német válogatott. A kapitány és a csapat kulcsjátékosai maradtak ugyanazok, mint akiknek a vezetésével 4 évvel ezelőtt vb-győztes lett Németország. A cél ismét az aranyserleg.

„Mi vagyunk a világbajnokok és a Konföderációs Kupát is megnyertük. A cél természetesen az, hogy a topon maradjunk. Nem lesz könnyű, mert miután mindent megnyertünk, mindenki le akar taszítani minket a trónról. Nagyobb ellenállásra számítunk, mint Brazíliában” – mondta Joachim Löw, szövetségi kapitány.

Az egyetlen kérdőjel a kapus, Manuel Neuer, aki egy sérülés miatt szinte a teljes szezont kihagyta, ezért későn kezdte a felkészülést.

Közben a négy éve a dobogóról épp csak lecsúszott brazilok a visszatérésre készülnek. A válogatott két éve edzőt váltott, aki a 2014-es csapatból mindössze hét sztárjátékost tartott meg.

„Sokkal erősebbek leszünk, ha Neymar is jól teljesít. Ő a világ három legjobb játékosa között van. De ahhoz, hogy jól teljesítsen, a csapatnak is bizonyítania kell” – mondta Tite.

Brazília legutóbb tizenhat éve, a Dél-Korea és Japán által rendezett 2002-es vb-n vitte haza a bajnoki serleget.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!