2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Vb-hatodik a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 15-13-as vereséget szenvedett az olimpiai bajnok amerikai csapattól, így a hatodik helyen végzett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

  • Vb-hatodik a magyar női vízilabda-válogatott

Az már korábban eldőlt, hogy a gárda nem szerez indulási jogot a párizsi olimpiára, a tornáról ugyanis csak a két döntős, a holland és a spanyol gárda biztosította helyét a jövő évi, párizsi játékokra.

A 2015-ben kinevezett Bíró Attila szövetségi kapitány irányítása alatt először nem végzett az első öt között a csapat nagy világversenyen.

Eredmények:

női vízilabdatorna:

az 5. helyért:

Egyesült Államok-Magyarország 15-13 (4-2, 1-3, 5-4 1-2) - ötméteresekkel: 4-2

------------------------------------------------------------

gólszerzők: Raney 3, Musselman, Roemer 2-2, Fattal, Sekulic, Steffens, Neushul 1-1, illetve Keszthelyi 4, Máté 2, Szilágyi, Leimeter, Garda, Parkes, Faragó 1-1

Magyarország:

    -------------

Magyari - Vályi, Gurisatti, Parkes, Keszthelyi, Hajdú, Garda - cserék: Faragó, Mahieu, Máté, Leimeter, Szilágyi

Egy évvel ezelőtt szintén találkozott egymással a két csapat a magyarországi világbajnokságon, de akkor a Margitszigeten az aranyérem, most viszont csak az ötödik hely volt a tét. Tavaly az amerikaiak a vízilabda Mekkájának nevezett szentélyben 9-7-re diadalmaskodtak.

Bíró Attila szövetségi kapitány az utolsó mérkőzésre Rybanska Natasát és Dömsödi Dalmát nem nevezte a 15 fős keretből.

Úgy tűnt, az amerikaiak gyorsan szeretnék eldönteni az összecsapást, hiszen a negyed felére három góllal elléptek (3-0), az első magyar gól gyakorlatilag helyzet nélkül született meg, Keszthelyi Rita távolról lőtt a hálóba egy szabaddobást. A magyarok Máté Zsuzsanna bombájával két gólra felzárkóztak, az amerikaiaknak viszont így is volt még egy óriási lehetőségük, a végletekig kijátszott fór végén azonban pont a dudaszó előtt kicsúszott a center kezéből a labda.

A második negyed magyar gólokkal indult, előbb Szilágyi Dorottya egy szép ejtéssel értékesítette a lefordulást, majd Máté Zsuzsanna remek kapáslövéssel pattintott a rövidbe, kiegyenlítve ezzel (4-4). Mindkét csapat rengeteget blokkolt, a kapusok hosszú percekig csak a kidobásokkor értek labdába, aztán viszont Leimeter Dóra gyönyörűen fordult le védőjéről és még az amerikai hálóőr mellett is eltempózva talált be. A magyarok nem sokáig örülhettek a vezetésnek, az amerikaiak egy szép fór megjátszással egyenlítettek, igaz, ezt megelőzően inkább a magyaroknak kellett volna jönniük kidobással - Bíró Attila sárga lapot is kapott az eset reklamálásáért (5-5).

A térfélcsere után megint egy fél negyed előny adtak a magyarok riválisuknak, akik két emberelőnyös góllal léptek el (7-5). Keszthelyi fórból szépített, de a túloldalon azonnal válaszolt korábbi UVSE-s csapattársa, Maggie Steffens. Garda Krisztina hatalmas lövésével megint egyre jött fel a magyar válogatott, majd újra Keszthelyi villant és egyenlített (8-8). Az olimpiai bajnok már a második kettős fórját értékesítve szerezte meg újra a vezetést, ötméteresből pedig növelte azt. A magyar reményeket Keszthelyi tartotta életben, ezúttal beúszás után közelről pöccintett a hálóba.

A záró nyolc perc elején a magyarok fórt hibáztak, az amerikaiak viszont nem tették meg ezt a szívességet (11-9). Vályi Vanda kiállítását követően az amerikai szövetségi kapitány időt kért, a figurába azonban hiba csúszott. A túloldalon ugyanakkor Parkes Rebecca egy gyönyörű húzással szerzett gólt. Az amerikaiak újabb emberelőnyt rontottak el, elöl viszont lejárt a magyarok támadóideje. A magyar csapat hosszú idő után újra egyenlített, Faragó Kamilla fórból pattintott a hálóba.

Az amerikaiak egy perccel a vége előtt megint előnybe kerültek, de a labda a felső lécen csattant, ráadásul visszaúszás közben kiállították egy játékosukat. Bíró Attila 41 másodperccel a vége előtt időt kért, de nem sikerült élni a lehetőséggel, jöhettek az ötméteresek.

A párbajra az amerikaiak kapujába Asleigh Johnson érkezett, vele szemben előbb Faragó a felső lécre lőtte a labdát, majd Hajdú Kata is hibázott. Az amerikaiaktól senki nem rontott, így megnyerték a helyosztót.

 

Borítókép: Keszthelyi Rita (b) és az amerikai Maggie Steffens a női vízilabdatorna 5. helyéért játszott Egyesült Államok- Magyarország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án.

MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!