2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Sport

Vb-ezüstérmes a női ifi kéziválogatott

A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott ezüstérmes lett a Lengyelországban rendezett korosztályos világbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 29–27-re kikapott a címvédő Oroszországtól.

  • Vb-ezüstérmes a női ifi kéziválogatott

Sok hibával és eladott labdával kezdett a magyar válogatott a világbajnoki döntő első félidejében. Az első negyedórában fej–fej mellett haladtak a csapatok, egyik félnek sem sikerült magabiztos előnyre szert tennie. A következő negyed azonban nem elsősorban a magyar gólokról szólt, az oroszok jobb játékának és a kapusteljesítményüknek köszönhetően sikerült átvenniük a vezetést, a magyar gólcsendet Kácsor Gréta törte meg. Több kihagyott helyzetet követően védekezést váltott a magyar csapat, de ez sem hozta meg az igazi áttörést, az oroszok két–három gólra is elhúztak. Nem úgy sikerült az utolsó néhány perc sem, ahogy szerettük volna, az utolsó három gólt az oroszok lőtték, így 12–15-ös félidei eredménnyel mentek a szünetre a csapatok.

Negyven perc telt el a második félidőből, amikor emberelőnyben már öt góllal is vezetett Oroszország a mérkőzésen először, így Bohus Bea időt kért. Szép egyéni megmozdulásból hetest harcolt ki a magyar együttes, Kuczora Csenge érkezett a büntetőhöz és nem hibázta el. Egy ideig úgy látszott, hogy kezd feljönni a magyar csapat, jól használtuk ki az oroszok emberhátrányait, Schatzl Nadine góljával pedig egyre zárkóztunk, ám az oroszok sem voltak restek, amikor már örülhettünk, ellenfelünk rendre magabiztos előnyre tett szert. Bár többször is volt lehetősége felzárkóznia a mieinknek, egyenlíteni azonban egyszer sem tudtak. Bohus Bea együttese végül 29–27-es vereséget szenvedett a világbajnoki döntőben – tudósított a keziszovetseg.hu.

Bohus Beáta szövetségi edző csapata a csoportküzdelmek során Svédországot, Chilét, Horvátországot, Egyiptomot és Dániát is legyőzte, a nyolcaddöntőben Ausztriát, a negyeddöntőben Spanyolországot, az elődöntőben pedig a Koreai Köztársaság csapatát búcsúztatta, vagyis százszázalékos mutatóval jutott a fináléba.

A magyar női kézilabda-utánpótlás idei sikersorozata július elején kezdődött, amikor a serdülő válogatott megnyerte a svédországi nyílt Európa-bajnokságot, majd a juniorok július közepén százszázalékos teljesítménnyel szereztek aranyérmet a debreceni világbajnokságon.

(Fotó: keziszovetseg.hu)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!