2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Sport

Varga Dénes befejezi, Vámos Márton és Manhercz Krisztián visszatér a Ferencvároshoz

Befejezi pályafutását Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai bajnok vízilabdázója.

  • Varga Dénes befejezi, Vámos Márton és Manhercz Krisztián visszatér a Ferencvároshoz

Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 37 éves klasszis jelenleg százszázalékig a párizsi játékokra koncentrál, és az ezt követő fél évben egyeztetnek majd arról, milyen pozícióban segíti a jövőben a zöld-fehéreket.

Nyíri szezonértékelőjében kifejtette, az együttes a múlt heti Bajnokok Ligája-győzelmével vált véglegesen európai topcsapattá, ugyanis az elmúlt öt évben két arany-, egy-egy ezüst- és bronzérem, valamint egy hatodik hely a mérlege, ennél pedig csak az ideit megelőző három kiírásban győztes Pro Recco tud eredményesebb időszakot felmutatni. Hozzátetette, a céljuk, hogy a következő öt évben inkább a Ferencváros oldalára billenjen a mérleg.

A bajnokságot és a Magyar Kupát százszázalékos mérleggel nyerte az FTC, erről a sportvezető úgy vélekedett: ezért nem a győztest kell hibáztatni - utalt ezzel arra, hogy a sajtóban emiatt érdektelennek nevezték a bajnokságot -

és azon lesznek a következő időszakban is, hogy tovább erősítsék a csapatot.

Az MVM Dome-ban rendezett eseményen az FTC bemutatta négy új igazolását: a válogatott két kiválósága, Manhercz Krisztián és Vámos Márton egyaránt visszatér a Népligetbe, Szolnokról pedig Vismeg Zsombor csatlakozik a magyar bajnok és kupagyőzteshez. Légiósként a spanyolok világbajnoka, Miguel De Toro kerül a zöld-fehérekhez, akiktől Varga Dénes mellett az orosz Danyiil Merkulov, az olasz Luca Damonte és Szabó Bence távozik.

Nyíri Zoltán Vámos és Manhercz visszatérése kapcsán megjegyezte, azzal, hogy a válogatott két újabb meghatározó alakja csatlakozik a kerethez, Varga Zsolt együttesét is segítik, ami egy Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is jól bevált recept.

Kiemelte, Vámos Mártonnal a világ egyik legjobb balkezese kerül vissza a Ferencvároshoz. A játékos elmondta, hogy várja már a közös munkát a szerbek klasszisával, a BL négyes döntő MVP-jének választott Dusan Mandiccsal, akivel remek párost alkothatnak majd a "rossz kéz" oldalon. Manhercz 2017 és 2018 között játszott a zöld-fehéreknél, akkor, ahogyan Nyíri Zoltán fogalmazott, valamit félbehagytak. A 27 éves pólós elmondta, rengeteget fejlődött azóta és más ember is lett, most pedig nagyon várja, hogy a lehető legnagyobb sikerekért küzdjön a Ferencváros színeiben. Vismeg Zsomborról Nyíri Zoltán kijelentette, egy olyan tehetséges fiatalról van szó, akinek nagy jövője lehet a modern vízilabdában, ehhez azonban kőkeményen kell majd dolgoznia a csapatnál.

Az FTC ügyvezető alelnöke a következő szezonnal kapcsolatban elmondta, a cél, hogy a csapat hazai porondon megvédje címeit, míg a BL-ben a legjobb négy közé jutás az elvárás.

Nyéki Balázs első vezetőedzőként töltött idényében mindent megnyert az együttessel, 41 meccséből csak egyet veszített el:

"Amikor a világ tetején vagyunk, akkor kell a legszerényebbnek lenni. Abban biztos vagyok, hogy innen fogjuk folytatni, ugyanezzel a mentalitással, más út nincs" - fogalmazott a szakember, aki a BL-győzelem kapcsán megjegyezte, a szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok Kemény Dénestől kapott elismerő szavak, illetve a fináléban legyőzött Reccót irányító Sandro Sukno gratulációja sokat jelentett számára. Hozzátette, utóbbi fantasztikus sportemberi tulajdonságokról tett tanúbizonyságot, és biztosan óriási feladat lesz versenybe szállni ellenük a következő kiírásban.

A sajtóeseményen a bajnoki és kupaezüstérmes női csapat is ott volt: távozott a klubtól Dömsödi Dalma, Gerendás Matilda, Pőcze Panna és Tóth-Csabai Dóra. Az érkezők között két kiváló légiós szerepel, a háromszoros BL-győztes, a 2022-es Európa-bajnokság MVP-je, a görög Elefteria Plevritu, valamint a holland center Noa De Vries is az FTC-hez szerződik. Magyar vonalról a francia válogatottal az olimpiára készülő Herczka Orsolya mellett Fekete Flórával erősödik a gárda, amelynek vezetőedzője a visszavonuló Gerendás György után Matajsz Márk lesz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nem bírt a lengyelekkel, így csoportmásodik Franciaország

Nem bírt a lengyelekkel, így csoportmásodik Franciaország

A francia válogatott meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott a már kiesett lengyelekkel a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik, utolsó fordulójában kedden, így Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese a második helyen végzett a négyesében.
Hollandia legyőzésével csoportelsők az osztrákok

Hollandia legyőzésével csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben. A hollandok harmadikként jutottak a nyolcaddöntőbe.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!