2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

„Megint vesztettünk, 2-0 a terroristáknak”

,

2015. november 18., szerda 14:51, frissítve: szerda 15:00

Vaklárma volt a tegnapi hannoveri terrorriadó, nem találtak a tűzszerészek robbanószert. A német–holland barátságos focimeccsre Angela Merkel német kancellár is hivatalos volt. Két francia gép is bombafenyegetés miatt szakította meg az útját az Egyesült Államokban, az egyiken utazott a Tankcsapda rockzenekar, amely épp amerikai turnéjáról indult haza.

Visszatért az élet a rendes kerékvágásba Hannoverben, miután tegnap ismeretlenek bombák robbantásával fenyegettek a német–holland barátságos mérkőzésen. A hatóságok a találkozó előtt két órával döntöttek a lefújásáról. Angela Merkel is tiszteletét tette volna, ezért sem vállalták a kockázatot. A vasútállomást is lezárták rövid időre egy gyanús csomag miatt. Hamar kiderült, hogy mindkét bombariadó vaklárma volt.

„Szomorú vagyok a meccs lefújása miatt, csakúgy mint a szurkolók milliói. Ugyanakkor a biztonsági szolgálatok felelős döntést hoztak” – mondta a német kancellár.

Nagyon csalódottak a helybeli lakosok is, akik megtekintették volna a mérkőzést: „Szégyen , hogy le kellett fújni, hiszen szimbolikus jelentőségű lett volna. Nagy felhajtást keltettek, és lefújták. Megint vesztettünk. 2-0 a terroristáknak” – fogalmazott Ralf Graute.

Bombafenyegetés miatt kellett megszakítania az útját az Air France két járatának is az Egyesült Államok felett. Az egyik utasszállítót a kanadai Halifaxbe, a másikat Salt Lake Citybe irányították. Utóbbival utazott a Tankcsapda rockzenekar, amely épp amerikai turnéjáról indult haza Magyarországra. A repülőkön nem találtak robbanószerkezetet, így folytathatták az utat.

„A turné utolsó állomása volt Los Angeles, onnan szálltak föl. Körülbelül másfél-két óra múlva közölte a kapitány, hogy húsz percen belül le fog szállni a gép, mindenki foglalja el a helyét és kösse be magát. Ennyi volt az információ a gépen, és amikor leszálltak, akkor egy terminálban közölték az amerikai hatóságok, hogy azért kellett leszállnia gépnek, mert bombafenyegetés érkezett hozzájuk, és ezért át kell vizsgálniuk a gépet. A várakozás ideje alatt az utasokkal elbeszélgettek az FBI munkatársai” – mondta a zenekar menedzsere, Bakó Csaba.

A párizsi merényletek miatt Moszkvában is jelentős terrorkészültség van érvényben. A metró és a pályaudvarok bejáratát rendőrök és katonák őrzik, a Vörös teret pedig lezárták a járókelők előtt. Kedden derült ki, hogy bombamerénylet okozta a 224 embert szállító orosz repülő lezuhanását a Sínai-félsziget felett október végén.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!