2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Úszó Eb: a kapitány legalább tíz éremre számít

Hír TV

2018. július 31., kedd 18:55, frissítve: csütörtök 14:57

Legalább tíz éremre és minimum egy aranyra számít az úszók szövetségi kapitánya a glasgow-i úszó eb-n. A magyar csapat már elindult a pénteken kezdődő kontinensviadalra. Hosszú Katinka csak csütörtökön csatlakozik a magyar csapathoz, a versenyekre pedig már új edzője, Petrov Árpád is elkíséri.

Nagy reményekkel vág neki a magyar úszócsapat a pénteken startoló glasgow-i úszó eb-nek. A szövetség kapitánya nem számít arra, hogy meg tudják ismételni a londoni csodát, ahonnan a magyar csapat 10 arany, 4 ezüst és 5 bronzéremmel tért haza. Sós Csaba ugyanakkor bízik a sikerben.

„Én legalább 10 éremben gondolkodok, és arra számítok, hogy legalább egynél több úszónk lesz Európa-bajnok. Aztán, hogy ebből mi fog sikerülni, érdemes nézni a ranglistákat. Az oroszoknál látható egy mérhetetlen nagy előretörés” – fogalmazott a szövetségi kapitány, Sós Csaba.

Az ellenféltől a többszörös Ifjúsági Európa-bajnok, Milák Kristóf nem retten meg, de szerinte szemmel kell tartani a medencét. „Azért oda kell rájuk rendesen figyelni, főleg majd a 200 pillangón, az előfutamokban, ott nagyon biztonsági úszásokat kell csinálni, és hát. Majd meglátjuk, nem tudom. Még nem merek semmit előre mondani. Szeretnék jól úszni” – mondta a vb-ezüstérmes.

Németh Nándor is bizakodó. „Most is az első nagyon lesz a 400-as gyorsváltó, úgyhogy most is meg tudjuk adni az alaphangulatot - remélem. És hát nem tudom, előre nem akarok semmit sem mondani, ugye Európában a legjobb csapat vagyunk és reméljük, hogy ezt ott is tudjuk tartani. Rajtam nem fog múlni, én mindent meg fogok tenni és szerintem mindenki mindent meg fog tenni azért, hogy ott legyünk az élmezőnyben.”

A Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint a szervezet minden segítséget megadott a versenyzőknek a legjobb eredmény eléréshez

„Azt gondolom, hogy itt a glasgow-i eb előtt a léc nagyon magasra van téve, az év legerősebb versenye elé nézünk, ez más EB lesz, mint a többi, de hát hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljünk” – jelentette ki Wladár Sándor.

A csapat már elindult Glasgow-ba, Hosszú Katinka viszont csak csütörtökön csatlakozik, a kontinensviadalra pedig már az új edzőjével, Petrov Árpáddal érkezik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!