2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:20

Nagy hacacáré volt a Veszprém Arénánál

2017. január 9., hétfő 22:09, frissítve: hétfő 22:36

Éppen ma negyvenéves a világhírű veszprémi férfi kézilabdaklub. Több száz szurkoló emlékezett meg a jubileumról az aréna előtt hétfő este. Gyertyákkal élőképet formáltak a negyvenes számot kirajzolva. A rendezvényen az elmúlt negyven év több nagy sztárjátékosa is jelen volt.

Kedvenc kézilabdacsapatuk nevét skandálták a szurkolók a hazai mérkőzéseknek helyt adó Veszprém Aréna előtt. A klub negyvenéves. Ezt a számot rajzolta ki a drukkerek élőképe is. „Én húsz éve szurkolok a Veszprémnek, és szerintem a következő húsz évben is fogok. Hogy miért? Mert ők a legnagyobbak” – mondta egy szurkoló hölgy.

Kiss Bálint fiatal, mégis a csapat vezérszurkolója. Szinte minden hazai mérkőzésre kilátogat. „Jól játszanak, itt lakom, és szeretem a kézilabdát” – fogalmazott a fiú.

Nem csak törzsszurkolók, hanem jelenlegi és korábbi klasszisok is megjelentek a születésnapon. „A szervezés része volt, hogy ne csak a jelent, hanem az elmúlt negyven évet is fel tudjuk ölelni, és kellően meg tudjunk emlékezni a múlt játékosairól és csapatairól” – árulta el Gyurákovics István szervező, az O szektor vezére.

Éles József tíz szurkolóból kilenc kedvence. Minden idők egyik legeredményesebb veszprémi játékosa. „Majdnem mondhatnám, hogy az életem. De maga a kézilabda az életem. Most ugye kicsit másfelé vitt minket az irány, mert ugye gyerekeket nevelünk egy másik iskolában, és van mellette egy másik olyan csapatom, amit szeretnék magyar fiatalokból felépíteni, de hát a Telekom nekünk az egy olyan csapat, amit, hogy mondjam, a top, innen kezdve szerintem nem lehet feljebb lépni” – nyilatkozta a világválogatott kézilabdázó.

Az ünnepség végén a szurkolók és a játékosok egy-egy égő gyertyát helyeztek el az egykori beállós, a 2009-ben meggyilkolt Marian Cozma szobránál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!